IT & C

#nwz-s739f #walkman #sony

Sony Walkman NWZ-S739F (16 GB) Review

Modelul Sony Walkman NWZ-S739F face parte din seria S a producatorului, iar dispozitivul s-a lansat pe piata autohtona in primavara lui 2009.

Modelele Walkman sunt printre cele mai renumite playere muzicale de la ora actuala.

Design compact

Modelul Walkman NWZ-S739F poate fi considerat un rival a lui iPod Nano , player-ul Sony fiind foarte subtire si compact, asemenea dispozitivului Apple si este disponibil din 3 variante, de 4 GB, 8 GB si 16 GB. Walkman-ul masoara 42,9 x 89,5 x 7,5 mm si cantareste doar 46 grame. Partea frontala este ocupata de ecranul LCD de 2 inch, iar rezolutia display-ului este la fel cu cea a unui telefon mobil, adica de 320 x 240 pixeli si afiseaza pana la 262.000 de culori.

Sub ecran se afla trei butoane, cel de BACK (revenire in meniul anterior), cel de activare si de navigare prin meniu si cel de optiuni/setari. Pe langa acestea, tasta principala din mijloc preia si comenzile pentru player-ul muzical si cel video, adica Skip si Play/Pause.

Latura superioara este curata, iar cea inferioara prezinta slotul pentru mufa castilor audio de 3,5 mm si cel al cablului USB, iar latura dreapta are doua taste, cea de volum si cea glisanta de blocare. Sony Walkman NWZ-S739F de 16 GB are o carcasa confectionata din aluminiu mat. Dispozitivul este disponibil numai in culoarea neagra. Versiunile de 8 GB, Sony NWZ-S738F si cea de 4 GB Sony NWZ-S736F, pot fi achizitionate si in versiunea alba.

Muzica & filme

Principalul atribut a lui Sony Walkman NWZ-S739F este acela de a reda muzica. Datorita ecranului, insa, dispozitivul devine si un player video. Este adevarat ca vizionarea filmelor nu va fi cea mai placuta indeletnicire, dar ecranul de 2 inch se descurca destul de bine.

Suportul audio sustinut de Sony Walkman NWZ-S739F se extinde la fisiere AAC (intre 16 si 320 Kbps), AAC-uri, MP3-uri (intre 16 si 320 Kbps), MP3, WAV si Linear-PCM.

Daca vrei videoclipuri pe Walkman vei putea stoca tot ce se conformeaza cerintelor lui, adica AVC(H.264/AVC), MPEG-4, wmv, AAC-LC si WMA  (Windows Media Video 9). In cazul formatelor de imagini, Walkman NWZ-S739F suporta doar formate JPEG. O alta diferenta fata de iPod Nano este radio-ul din dotare. Acesta se activeaza din meniul player-ului, iar posturile se cauta cu ajutorul butonului principal.

Caracteristici

Transferul de date se face mult mai usor decat in cazul rivalului iPod Nano. Odata conectat la PC/Mac, Walkman-ul va fi vazut ca un dispozitiv de stocare in masa. Transferul de muzica se va face usor, iar imediat ce player-ul a fost deconectat de la cablul USB acesta isi updateaza imediat lista de melodii. La fel se va intampla si cu videoclipurile stocate in acest fel.

Odata sortata muzica pe Sony Walkman NWZ-S739F, poti sa iti formezi propriile playlist-uri sau sa sortezi melodiile in functie de astist, album, numele melodiei, gen sau compozitor. Player-ul vine cu o serie de setari ca modul de redare a melodiilor, Repeat (All/One), Shuffle, egalizator muzical, setari pentru butoane si chiar ceas.

Calitatea sunetului este foarte buna, iar castile pe care le are la pachet sunt de o calitate foarte buna, acestea fiind unul dintre atuurile modelului. Chiar daca Sony Walkman NWZ-S739F este ceva mai scumpa decat iPod-ul Nano, utilizatorul nu mai trebuie sa dea banii pe un set de casti noi, asa cum se intampla de obicei in cazul player-ului Apple.

Galerie foto Sony Walkman NWZ-S739F

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele