IT & C

#hifiarena #tehnologie #home entertainement #romania #solutii

Solutii pentru o casa hi-fi

Cea de-a VI-a editie a , Romanian Home Entertainment Show, organizata de Expotek in perioada 13-16 noiembrie la Radisson SAS Hotel, a fost vizitata de peste 3.100 de persoane.
 
Conform sondajului realizat in randul persoanelor care au vizitat expozitia, 86% dintre vizitatori au venit la HIFIarena pentru a gasi o solutie hi-fi pentru acasa si pentru a se informa despre noutatile din domeniu. 75% dintre vizitatori au declarat ca intentioneaza sa cumpere produse de tipul celor prezentate la eveniment.

Segmetul audio


Printre cele mai bune sisteme audio prezenta la HIFIarena a fost seria XQ de la KEF care a castigat premiul EISA la sectiunea incinte acustice pentru home theater. Set-ul de boxe si suwoofer a fost prezentat si poate fi gasit in Romania prin Lotus Telecom.

Receiverul Denon AVC-A1HD, care a castigat premiul EISA pentru cel mai bun HT High-End pentru 2008-2009 a fost prezentat de RomaudioVvideo. Aceasta poate fi gasit in Romania atat prin cat si in magazine online ca shopmania.ro la pretul de 19.828 .

Bang & Olufsen a lansat la HIFIarena 2008 noul Beo Sound 5, un dispozitiv cu un design "care face muzica mult mai vizibila", dar care poate reda un sunet de exceptie. BeoSound 5 afiseaza comenzile pe ecranul digital cu o grafica foarte simpla, dar care contine tehnologia de cea mai buna calitate. Sistemele B&O se gasesc doar prin reprezentatii companiei in Romania.

Bose a prezentat o solutie interesanta pentru cei care vor sa asculte in curte sau gradina. Boxele Bose au fost special construite pentru a fi amplasate in spatii deschise sau pot fi si ingropate pe jumatate in pamant. Boxele de exterior pot fi gasite in magazinele online si costa in jur de 2.000 Ron .

Seria YPS-1000 de la Yamaha a fost prezenta cu modelul CD-S1000/A-S1000. Premiat la EISA pentru sisteme pe 2 canale, in Romania Yamaha CD-S1000 poate fi cumparata in unele magazine online, precum shopmania.ro pentru pretul de 4.199 RON.

Segmentul video


Una din cele mai importante prezente din cadrul HIFIarena a fost o alta premiera Bang & Olufsen, noul ecran cu plasma care nu imbatraneste niciodata datorita tehnologiei ACM (Automatic Color Management). Aceasta reajusteaza la fiecare 100 de ore parametrii televizorului pentru a nu exista pierderi in calitatea imaginii.

Hitachi a prezentat seria de LCD-uri Ultra Thin, lansata sub conceptul "Fits in beautifully". LCD-urile au doar o treime din grosimea unui televizor plat obisnuit si au un design de 360 de grade. Mai mult, acestea par subtiri din orice unghi sunt privite. Colectia a fost prezentata de MGT Educational.

Daca acum sa tii aparate electronice in medii umede era o problema, lucrurile s-au schimbat. Romaudioideo a prezentat seria de LCD-uri TV Splash pentru baie produse de AquaVision. Acestea vin insotite de o telecomanda rezistenta la apa, iar ecranul se incalzeste pentru a evita formarea condensului.

Sony a fost prezent pe baricade cu televizoarele LCD BRAVIA X4500 si W4500. Tot Sony au prezentat si televizorul de 11 inch OLED, starul editiei de la CERF 2008. LCD-urile Bravia se gasesc in magazinele online si partenerii Sony. Costul lor este de aproximativ 3.000 RON.

Idei pentru o casa inteligenta

Una din solutiile pentru o casa inteligenta sunt panourile de control. Acestea sunt de fapt telecomezi care controleaza toate aparatele electronice din casa. In Romania acestea sunt comercializate de AviTech, care detin brand-ul Creston.

iNES TV este singurul provider autohton de  servicii . In cadrul HIFIarena acestia au lansat un pachet de programe de HDTV. Acesta cuprinde sapte programe in high-definition care pot fi receptionate cei care ales pachetul iNES si activeaza abonamentul iNES Triple Play.

Grila de programe iNES contine canale ca EuroSport, Pro TV, TVR, History Channel,Luxe TV, VOOM, M2 (televiziunea ungara). Urmatoarele programe ce vor fi introduse inn 2009 sunt Muzical Zen TV, Bebe TV si Fashion TV. Costul acestui pachet este de 100 de euro . Este de mentionat faptul ca iNES nu a prezentat televiziune prin cablu ci un pachet de programe HD.

Impresii de final

"HIFIarena 2008 a fost un real succes. Este in primul rand, parerea expozantilor, dar si a vizitatorilor, din ce in ce mai buni cunoscatori ai fenomenului hi-fi. Ultimele noutati, care au atras in mod special atentia, au fost premierele internaaionale si nationale - de la sisteme audio la sisteme home cinema, proiectoare multimedia, incinte acustice sau televiziune de inalta rezolutie. La editia din 2009 a HIFIarena ii asteptam alaturi de noi si pe ceilalti jucatori din domeniu", a declarat Adriana Negulescu, Project Manager HIFIarena din partea Expotek.

Editia din acest an a adus mai aproape de vizitatori, atat ca locatie, cat si ca preturi, inovatiile hi-fi ale momentului. Valoarea totala a produselor expuse a fost similara cu cea de la editia precedenta, respectiv de aproximativ 1.200.000 de euro in contextul in care numarul marcilor prezentate a crescut de la 120 la editia din 2007 la peste 160.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele