IT & C

#cutremur #sms #avertizare

SMS de avertizare pentru cutremure

Vrei sa fii instiintat prin SMS inainte de cutremur? Institutul Roman de Aplicata a lansat un serviciu de alerta pe mobil prin mesaje text.

Serviciul trimite SMS -urile beneficiarilor cu 25 - 30 de secunde inainte de producerea seismului. Mesajele nu sosesc insa instantaneu , timpul necesar unei retele mobile pentru transmiterea unui SMS fiind de minim opt secunde.

Romanii care vor sa fie totusi instiintati prin SMS si platesc abonamentul de 60 RON/luna, vor avea insa doar cateva secunde in care pot actiona. Chiar daca tii telefonul tot timpul cu tine, poate dura 6-7 secunde pana citesti mesajul.

Timpul de reactie la aflarea vestii devine astfel extrem de scurt, de aproximativ 10 secunde.

Serviciul i-ar putea salva pe beneficiarii atenti non-stop la telefon, insa poate genera neliniste sau chiar , potrivit go4it.ro.

Alte solutii oferite de Institutul Roman de Seismologie Aplicata includ avertizoarele individuale portabile, care costa 240 lei + TVA, cu un abonament de 20 de lei/luna siĀ avertizoarele pentru locuinte si , disponibile la un pret deĀ 492 lei + TVA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele