IT & C

#tastatura #mouse #internet #smartphone #sistem nervos #aplicatii control brate #control brate prin internet

Smartphone-ul va deveni telecomanda pentru controlul corpului

Intr-un viitor nu foarte indepartat, vom putea controla corpul unei alte persoane prin internet. Primul pas a fost facut de cativa studenti ai Universitatii din New York, care au dezvoltat un sistem de senzori care permite controlul membrelor unei alte persoane prin intermediul unei aplicatii speciale.

Potrivit Yahoo News, Will Canine, Carl Jamilkowski si Andy Sigler au controlat bratul unui voluntar cu ajutorul unui smartphone. Astfel, ei au putut trece de sistemul nervos al barbatului si au ridicat mana acestuia dupa bunul lor plac. Controlul poate fi realizat cu ajutorul internetului si al unui mouse, tastatura, joystick sau un senzor LEAP Motion.

Tinerii au montat pe bratul unui schelet de plastic o serie de senzori. Atunci cand bratul manechinului se misca, neurostimulatorul il facea pe voluntar sa ridice mana. Studentii sustin ca inventia lor poate controla orice muschi, insa deocamdata ei au reusit doari cu antebratul si bicepsii.


Sursa foto: vimeo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele