IT & C

Sistem de identificare biometrica

Aeroportul din Londra a instalat un sistem de securitate biometric , care foloseste scanarea amprentelor digitale pentru a permite accesul in aeroport, devenind astfel primul aeroport din Europa dotat cu un asemenea sistem.

Toti pasagerii care vor calatorii spre Statele Unite ale Americii vor fi scanati, incepand cu luna octombrie a anului viitor. In prezent sistemul este folosit doar pentru angajatii aeroportului.



Sistemul biometric, dezvoltat de firma Daon, scaneaza amprenta digitala si angajeaza un algoritm pentru a localiza o caracteristica unica identificarea utilizatorul. Sistemul nu stocheaza amprenta si lucreaza in paralel cu sistemul de identificare foto .
Sistemul are o rata de acceptare a unor persoane neautorizate de una la 100.000 de persoane, si o rata de respingerea a persoanelor autorizate de 1.5%.


Implementarea noului sistem de securitate s-a facut ca urmare a cererii Departamentului de Securitatea a Statelor Unite, ca pana in noiembrie 2004, toti vizitatorii care vor intra pe teritoriul Statelor Unite sa fie identificati prin doua forme biometrice de identificare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele