IT & C

Serviciile on line scad costurile afacerilor

"Suntem implicati intr-un proces de reforma care va duce, printre altele, la imbunatatirea relatiei administratiei cu sectorul privat: implementarea celui de al doilea capitol al Legii anticoruptie, care se refera la transparenta prin mijloace electronice, va avea un impact semnificativ asupra afacerilor derulate in Romania."

"Cozile de la institutiile de stat vor fi de domeniul trecutului, iar cetatenii vor aprecia posibilitatea de a descarca formulare de pe Internet si faptul ca le vor putea completa on line. Interactiunea cu administratia publica se reflecta pana la urma asupra costurilor, astfel ca decizia de a face afaceri sau nu in tara noastra depinde intr-o mare masura si de felul in care aceasta relatie se deruleaza.




Portalul e-guvernare, care va fi lansat in aceasta vara, va asigura eficienta si confort in relatia cu administratia publica, va reduce costurile institutiilor publice, dar si ale companiilor private, si va avea in mod cert o influenta covarsitoare asupra deciziei de a investi in Romania. Pentru inregistrarea on line a companiilor, Mininisterul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, impreuna cu Ministerul de Finante si Banca Mondiala, au initiat un proiect care vizeaza crearea unui portal care va oferi toate facilitatile pentru o astfel de operatiune si care va fi cel mai probabil finalizat in 2004. Numarul formularelor si serviciilor electronice disponibile va creste progresiv, fapt care marcheaza o noua etapa in modernizarea administratiei publice, prin initierea reformei la ghiseu.

Cele 28 de avize de tip Internet-banking si home banking eliberate de MCTI pentru 20 dintre bancile din Romania demonstreaza ca sistemul bancar se aliniaza la standardele europene, asigurand clientilor servicii electronice de calitate si posibilitatea de a-si rezolva problemele bancare de la birou, ceea ce poate insemna o reducere a costurilor in relatia cu entitatile bancare." a declarat, Adriana Ticau, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informatiei in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in cadrul evenimentului "North American Power Breakfast ".



La manifestare au fost expuse rezultatele investitiilor companiilor americane si canadiene prezente pe piata romaneasca si s-a discutat mediul investitional din Romania.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele