IT & C

#soare #energie #panou solar

Se inaugureaza cea mai mare uzina de energie solara din SUA

Statul Florida din Statele Unite ale Americii va inaugura in curand cea mai mare uzina de energie solara de pe teritoriul american.

Panourile solare au inceput sa fie montate in urma cu un an si in 27 octombrie 2009 centrul va fi deschis oficial.

Obama la inaugurare

Reprezentantii companiei care au pus pe picioare uzina solara, Desoto Next Generation Solar Energy Center, au declarat ca la inaugurare va fi prezent inclusiv presedintele Statelor Unite ale Americii, Barak Obama .

Totusi, chiar daca in prezent Desoto Next Generation Solar Energy Center este cel mai mare centru de energie solara din America, acesta va fi eclipsat in curand de alte proiecte asemanatoare, dar mult mai mari.

Pana acum statele conducatoare in topul celor care detin uzine de energie solara erau California, New Jersey si Colorado. Alaturi de alte proiecte de acest gen din Florida, statul va micsora emisile de sera cu pana la 3,5 milioane de tone.

Investitia

Totusi, crearea unui astfel de proiect nu a fost tocmai ieftina. Centrul Desoto a costat 150 de milioane de dolari pentru a fi construit. Autoritatile din Florida declara ca uzina a creat mai bine de 500 de locuri de munca si va da noi oportunitati altora.

In Europa, Spania si Germania au prezentat proiecte mult mai puternice decat cele din Statele Unite ale Americii, datorita politicii agresive ale guvernelor din aceste tari. Pe de alta parte, China si-a anuntat intentia de a investi in propria uzina solara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele