IT & C

Scapare critica in Windows

Microsoft a avertizat marti despre existenta unei scapari critice in cele mai multe versiuni ale sistemului de operare Windows, care ar putea permite unui atacator sa patrunda pe computerele personale si sa extraga date importante.

Desi nu a fost raportata infectarea nici unui computer, gigantul software a avertizat ca Windows NT, Windows 2000, Windows XP si Windows Server 2003 prezinta cel mai mare risc . Microsoft a anuntat vulnerabilitatea in buletinul sau lunar de securitate.
Compania a oferit update-uri pentru a rezolva problema, care este cotata ca si "critica", cea mai severa in sistemul de cotare al companiei.

Marc Maiffret, co-fondator al eEye Digital Security, compania care a descoperit scaparea, a criticat compania Microsoft pentru ca i-au trebuit mai mult de sase luni pentru a elabora un patch pentru a indeparta aceasta problema.

Vulnerabilitatea ar putea permite unui atacator sa patrunda in mai multe moduri pe un computer cu sistem de operare Windows, sa foloseasca apoi computerul compromis pentru a rula programe malitioase si sa substituie sau sa stearga date importante.
Anul trecut Microsoft a adoptat un nou program de elaborare lunara a patch-urilor de securitate pentru le fi mai usor utilizatorilor sa le aplice.

Utilizatorii Windows pot descarca patch-ul pentru aceasta vulnerabilitate de la adresa www.microsoft.com/security
Microsoft a mai lansat luna trecuta un update, pentru a inlatura o vulnerabilitate a browser-ului Internet Explorer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele