IT & C

#sapphire #hd 5970 #4g toxic #placa grafica

Sapphire HD 5970 4G Toxic, vrea sa fie cea mai rapida placa grafica

Cei de la Sapphire Technology au inceput primele vanzari de test pentru ceea ce numesc ei "cea mai rapida placa video din lume", modelul Sapphire HD 5970 4G Toxic Edition.

Prezentata pentru prima data la CeBit 2010, Sapphire HD 5970 4G Toxic Edition are 4GB de memorie GDDR5, un total de 3200 de procesoare de flux si 160 de unitati de textura.

Sapphire HD 5970 4G Toxic

Modelul ruleaza cu viteze de clock de 900 MHz la nucleu si 1200 MHz pentru memorie (4,8 GHz efectivi). Avand de doua ori mai multa putere de calcul decat seria de succes Sapphire HD 5870, acest nou model HD 5970 imparte toate caracteristicile interesante ale familiei HD 5000 - inclusiv suport pentru seturi de instructiuni DirectCompute 11 al Microsoft DirectX 11 , teselare hardware si comunicatii multi-thread cu procesorul sistemului.

Permite de asemenea accelerarea aplicatiilor suportate de catre ATI Stream si posibilitatea de a afisa pe trei monitoare simultan cu ajutorul ATI Eyefinity . Toate acestea au un consum modest de energie in sarcina maxima iar cu ajutorul ATI Powerplay Dynamic Power Management se atinge un consum incredibil de mic in repaus sau in aplicatiile 2D.

Placa este racita cu ajutorul unei solutii personalizate de la Arctic Cooling ce prezinta un radiator placat cu nichel si trei ventilatoare cu zgomot scazut special concepute pentru a se potrivi cu designul original Sapphire. Solutia este atat de eficienta incat permite spatiu suficient pentru tuning suplimentar.

Dotat cu Unified Video decoder

Toti membrii seriei HD 5000, au incorporat un UVD (Unified Video Decoder) reducand considerabil incarcarea procesorului si asigurand decodarea linei pentru continutul Blu-ray si HD DVD, pentru codecurile VC-1 si H.264, si pentru fisierele Mpeg. In seria HD 5000, UVD-ul a fost imbunatatit pentru a putea decoda doua fluxuri video HD 1080p simultan si pentru a afisa video HD la calitateinalta cu modul Windows Aero activat.

Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusa la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio. Seria Sapphire HD 5000 este sustinuta de driver-ul grafic DirectX 11 certificat WHQL de la AMD pentru Windows 7 si Vista care asigura suport pentru toate caracteristicile cheie DirectX 11 necesare pentru noi experiente de joc si accelerarea aplicatiilor de inalta performanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele