IT & C

Romanii au prins gustul iPod-urilor

Consumatorii romani de muzica se arata tot mai atrasi de cele mai recente oferte de playere portabile. Vedetele ultimelor luni, sunt, incontestabil, iPod-urile produse de Apple, companie care domina si topul mondial al vanzarilor in acest domeniu.

Vanzatorii si distribuitorii de produse IT&C spun ca iPod incepe sa se impuna din ce in ce mai evident si pe piata romaneasca in randul cumparatorilor de playere portabile.

Analistii Wall Street spun ca Apple si-a impus brandul iPod ca lider pe piata mondiala de playere de muzica portabila.

Pentru 2006, volumul total al vanzarilor de iPod-uri este estimat la aproximativ 23,5 milioane de unitati, in conditiile in care numai in acest trimestru se asteapta ca Apple sa livreze 10,5 milioane de unitati iPod. Valoarea estimata initial de producator era de 8,5 pana la 9,5 milioane de unitati. Cea mai mare parte a cumparatorilor de iPod-uri sunt tinerii, in special liceenii .

Un sondaj efectuat recent a relevat faptul ca Apple a inceput sa fie cumparat de consumatori tot mai tineri, acest lucru urmand sa aduca beneficii companiei in urmatorii 10 ani, cand actualii liceeni vor forma grupul-tinta al companiilor de IT&C. Acelasi sondaj a scos la iveala faptul ca, in Statele Unite, 77 la suta din studenti detin un MP3 player, iar 74 la suta din acestia si-au cumparat un iPod.

Cel mai cautat model, iPod 30GB black
Datorita succesului inregistrat de iPod, dar si de software-ul pentru download de muzica iTunes, valoarea de piata a companiei Apple a crescut, ajungand din nou la cifra de 10 miliarde de dolari.

"Vanzarile de iPod-uri si accesorii au inregistrat in 2005, fata de 2004, o crestere de 1.100%. Estimam ca in 2006 cresterea sa se dubleze", ne-a declarat Tudor Ciortea, dealer autorizat Apple. Cu o greutate de 136 de grame, ecran LCD, 65K culori, 320x240 pixeli, software de download inclus, playerul de la iPod cu o capacitate de 30 GB se afla in topul vanzarilor de playere portabile.

"In martie, clasamentul celor mai cumparate branduri a fost Apple, Creative, iRiver , lider fiind modelul de iPod 30GB, la 1200 RON cu TVA inclusa, dar si iPod Shuffle , la 512 Mb, cu un pret final de 380 RON", ne-a declarat Liviu Taloi, reprezentant emag.ro, portal de vanzari IT&C.

Vanzarile au inceput sa creasca in septembrie anul trecut si si-au continuat trendul ascendent pana in prezent. "In ultimele luni, am vandut in jur de 20-30 de iPod-uri pe luna, ceea ce este foarte bine", a mai spus Liviu Taloi. In vara anului trecut au existat ceva probleme cu stocul de iPod-uri in sensul ca, desi cererea exista, importatorul nu a reusit sa raspunda cererii distribuitorilor.

Pentru a preintampina astfel de probleme pe viitor, reprezentantii emag spun ca s-au creat stocuri suficiente, odata cu cresterea accelerata a vanzarilor pentru acest tip de produs.

Accesoriile iPod, ultima moda
O dovada in plus a faptului ca iPod-urile sunt "pe val" este faptul ca pe piata au aparut si accesorii pentru acest tip de electronice. "Recent, am primit pe stoc huse de diferite culori si un fel de ciorapel pentru agatarea iPod-ului la gat sau oriunde altundeva", ne-au declarat reprezentantii Flamingo. Compania are in oferta un numar mare de playere, cu preturi variind intre 6 milioane si 16 milioane. Pentru Flamingo, cel mai bine vandut iPod a fost modelul nano, cu o capacitate de stocare de 2GB, al carui pret este de 950 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele