IT & C

#e-mail #spam #romana

Romania, sursa de spam in lume

Romania este pe locul 8 in clasamentul mondial al tarilor sursa de spam, in primele 2 luni din 2010. Brazilia , India si Vietnam sunt pe primele locuri.

Rezultatul a fost obtinut dupa ce au fost analizat 5 milioane de mesaje de origine spam generate in ianuarie si februarie 2010, trimise de la 1 milion de IP-uri diferite.

Romania, pe locul 8

Romania se afla pe locul 8 cu o cota de 2,53% in timp ce Brazilia a atins pozitia de varf in trimiterea de spam-uri in lunile ianuarie si februarie. In ceea ce priveste clasamentul pe orasele din care spamul a fost trimis, Bucurestiul se situeaza pe locul opt cu 1%, in timp ce Seul ocupa primul loc, urmat de Hanoi, New Delhi, Bogota, Sao Paulo si Bangkok .

Mesajele de tip spam sunt folosite in primul rand pentru a trimite virusi sau pentru a vinde in mod ilegal produse iar principala folosita ca parte a tehnicilor sociale implicate a fost promisiunea de a trimite fotografii si filmulete cu fete din Brazilia.

Studiu

Potrivit unui studiu, Brazilia, India, Vietnam, SUA si Rusia se situeaza pe primele locuri in topul clasamentului tarilor din care au fost trimise cele mai multe spam-uri in primele doua luni ale acestui an.

Cele 5 milioane de email-uri analizate au venit dintr-un total de aproape 1 milion de adrese de IP diferite, ceea ce inseamna ca, fiecare a fost responsabila pentru 5 mesaje spam (fiecare IP poate identifica unul sau mai multe calculatoare).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele