IT & C

#roccat #kone #taito #mouses #mouse pad #review

Roccat Kone si Roccat Taito Review

este un nume greu in industria de gaming de afara. La editia de CeBIT din 2007 gamerii se asteptau ca producatorul sa lanseze un nou mouse dedicat. Din pacate nu s-a intamplat asa.

Un an mai tarziu, Games Convention 2008 a fost gazda lansarii mouse-ului si unui special create pe gaming: Roccat si Roccat . Recent, Kone si Taito au ajuns si in Romania.

Ce stie Roccat Kone

Senzorul laser din mouse ajunge pana la o rata maxima de 3,200 dpi. Mouse-ul este ceva mai mare decat unul obisnuit si este si mai greu. La fel ca altele prezinta butoanele de "click" stanga si dreapta, iar intre ele are insirate alte patru butoane. Rotita de scroll este in patru directii, adica pe langa sus/jos se poate misca si stanga/dreapta.

Desi pare destul de greu de manevrat, il utilizezi iti dai seama ca nu este asa. Palma este complet asezata pe el, iar curbura pentru degetul mare nu este nici prea adancinta nici prea proeminenta. In plus, plasticul din care este confectionat, chiar daca pare fin, este usor poros, iar mouse-ul nu aluneca din mana.

Roccat Kone mai prezinta inca doua butoane pe latura stanga. In afara de butoanele de click stanga/dreapta, restul tastele pot fi personalizate.

Cu greutate

Am mentionat mai devreme faptul ca Roccat Kone este mai greu decat un mouse obisnuit. In mod normal acesta cantareste 118 g, dar vine la pachet cu un set de greutati, de 5 g, 10 g, 15 g si 20 g. In acest caz Kone cantareste intre 118 g si 124 g, in functie de greutatile alese. Schimbarea greutatilor se face foarte simplu. In dreptul locasului de greutate, pe mouse exista un buton, care apasat va ridica greutatea.

Atunci cand atasezi mouse-ul calculatorului sistemul de operare va instala automat driverele pentru el si il va detecta, ca apoi pentru configurarea mai amanuntatita a lui Kone este nevoie de kit-ul care vine pe CD-ul in pachet.

Odata instalat driver-ul complet, poti sa iti setezi nivelul dpi din cele doua taste circulare insemnate cu + si - care se afla sub rotita de scroll. Butonul din fata rotitei de scroll este si el o alternativa pentru schimbarea nivelelor dpi. Tastele de pe partea stanga pot si si ele personalizate si se manevreaza cu degetul mare.

Sisteme folositoare

Unul din punctele ale lui Kone Roccat este sistemul luminos de care dispune. In afara de emblema care troneaza pe el, acesta mai are doua dungi luminoase de-a lungul lui. Initial culorile sunt albastre, dar acestea pot fi schimbate dupa bunul plac prin kit-ul cu care vine la pachet. Rezolutia mouse-ului este si ea ajustabila. Este indicat ca rezolutia acestuia sa corespunda cu cea a jocului rulat.

Roccat Kone vine si cu o aplicatie numita TCU Tracking Control Unit, adica are un sistem de simt al suprafetei. Mouse-ul este calibrat pentru suprafata mouse pad -ului Roccat Taito, iar daca se face o schimbare brusca de pad-uri, Kone isi va calibra singur parametrii odata ce comanda ii este data.

Cum se simte in joc

Kone se descurca in majoritatea jocurilor, secretul consta doar in dexteritatea si rabdarea fiecaruia de a seta nivelul dpi in functie de joc. Totusi, daca in joc ai cumva nevoie de apasarea celui de al doilea buton de sub rotita de scroll, aceasta miscare va fi destul de incomoda. Si tastele de pe latura stanga desi par accesibile necesita un nivel de atentie pentru a fi apasate corect.

Mouse pad-ul Roccat Taito a fost conceput pentru Kone. Este confectionat din panza din fir foarte subtire pe o suprafata, iar de pe a doua gasim un strat de cauciuc pentru o aderenta mai buna pe masa. Este un mouse pad mult mai mare decat altele, masoara 40 x 32 cm.

Concluzie

Mouse-ul Roccat Kone si mouse pad-ul Roccat Taito sunt printre cele mai bune "ustensile" pentru un gamer. Kone face concurenta altor mouse-uri dedicate gamingului ca Diamondback, Logitech G5 sau NZXT Avatar.

Galerie foto Roccat Kone si Taito

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele