IT & C

#hub usb #apuri #roccat

Roccat Apuri Review

Perifericele dedicate gamerilor pot fi numarate pe degete , dar Roccat , unul din producatorii de baza ale acestor gadgeturi lanseaza pe piata o noua gaselnita.

Denumit Roccat Apuri, principalul scop al acestui dispozitiv este sustinerea cablului de mouse, dar Apuri este si un hub USB , astfel devenind un sistem ergonomic pentru gaming.

Constructia lui Apuri

Pentru cei care nu sunt obisnuiti cu gadgeturile de acest gen Apuri poate fi o achizitie mai multe decat ciudata. Scopul dispozitivului este sa sustina cablul mouse-ului in timpul jocului, de aceea Apuri este dotat cu un suport de cauciuc moale.

Modelul este destul de compact, distanta dintre cele trei picioare de sustinere fiind de 134 mm, fiind poate putin mai mare decat un mouse standard de gaming. Cele trei picioare au suporti de sustinere cauciucati lucru care face dispozitivul foarte stabil. In plus, intreg corpul lui Apuri este acoperit cu un material poros, placut la atingere care nu permite pastrarea urmelor de amprente.

Corpul lui Apuri mai este si un hub USB veritabil, fiind dotat cu patru porturi. Modelul se conecteaza la PC tot printr-un cablu USB, iar in clipa cand este atasat unui computer, acesta va fi detectat automat. Totodata, la conectarea Apuri isi va aprinde ledurile de culoare albastra pentru a semnaliza ca sloturile sunt active.

Coada de scorpion

"Bratul" sustinator al cablului de mouse este asezat deasupra corpului lui Apuri si arata asemenea unei cozi de scorpion. Totusi, daca utilizatorul nu are nevoie de sustinerea cablului de mouse, bratul poate fi scos din locul lui prin simpla glisare din locasul sau.

"Coada de scorpion" a lui Apuri este confectionata din cauciuc moale si flexibil, lucru care face bratul mai usor de manuit si mai rezistent la uzura mai ales in cazul in care utilizatorul va scoate si aseza cablul in stativ in repetate randuri. Roccat Apuri nu are nevoie de un driver de instalare.

Cum se comporta

Totusi, pentru a folosi pe Apuri ca un hub USB, utilizatoul va trebuie sa alimenteze dispozitivul cu o sursa suplimentara de curent . Adaptorul specific vine la pachet impreuna cu cablul USB al lui Apuri. Daca Apuri va fi "atasat" unui PC fara sa fie conectat si la sursa de curent nu va reusi sa detecteze mai mult de un singur dispozitiv legat prin USB.

Ca impact asupra jocului Apuri are si el un cuvant de spus, dar este dedicat acelora care obisnuiesc sa isi lipeasca cablurile mouse-ului cu banda adeziva de masa. Altfel experineta de gaming nu va fi cu mult diferita de cea normala. Totusi, in afara de gameri, acest dispozitiv poate fi folositor si artistilor grafici, care folosesc mouse-ul la desen pe planse digitale sau folosesc in mod constat programe avansate de editare foto /video.

Achizitia lui Roccat Apuri va ramane totusi un moft atat pentru gameri cat si pentru alti utilizatori. Dispozitivul este stilat, chiar usor ciudat asezat pe masa si luminand albastru. Apuri devine un hub USB de invidiat, dar pretul la care poate fi achizitionat este destul de piperat pentru un hub USB care are nevoie de o sursa de curent suplimentara pentru a functiona 100%.

Galerie foto Roccat Apuri

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele