IT & C

Robotul Spiderman

Cercetatorii americani au reusit sa puna la punct mici roboti care se pot deplasa pe suprafete inclinate cu ajutorul energiei statice.

Corriere della Sera informeaza ca prototipul va fi prezentat de compania producatoare, SRI International cu ocazia Conferintei Internationale de Robotica si Automatica ce are loc in aceste zile in Pasadena, SUA. Demonstratia urcusului robotului Spiderman a fost facuta pe site-ul Popular Mechanics.

Tehnologia implicata foloseste electroadeziunea controlata, aplicata pentru prima data in robotica pentru a face fata gravitatiei. Electroadeziunea induce o energie statica intre doua suprafete, iar campul electrostatic ce se formeaza poate fi controlat, astfel incat el poate fi deschis sau inchis dupa plac.

Robotul nu are limite in ceea ce priveste tipul de suprafata ce poate fi escaladat : ciment , lemn, sticla, otel etc, nu constituie obstacole insurmontabile, chiar daca suprafetele sunt murdarite.

Aplicatiile robotilor Spiderman electroadezivi pot fi multiple: de la utilizarea lor in cazul dezastrelor naturale si operatiunilor militare pana la monitorizare edificiilor.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele