IT & C

#sony rolly #aibo #player muzical

Robotul muzical Sony Rolly vine si in Europa

Unul dintre cei mai inteligenti roboti ai momentului, Rolly , se pregateste sa calce pragul magazinelor din Europa.

Initial anuntat doar pentru Japonia, Sony Rolly este un player portabil ceva mai diferit fata de dispozitiviele muzicale cu care ne-am obisnuit.

Trasaturi principale

Dupa cum am spus, Sony Rolly este un player audio portabil care vine cu difuzoare stereo confectionate din neodim, care schimba radical calitatea sunetului. Unicitatea lui Rolly vine insa din talentul de dansator pe care i l-au insuflat inginerii niponi, player-ul fiind in realitate un mini-robot capabil sa danseze pe muzica pe care o reda simultan.

In plus , Rolly are tehnologie wireless pentru streaming audio prin Bluetooth si bateria rezista pana la cinci ore pentru playback. Utilizatorul poate sa creeze sau sa modifice coregrafia dispozitivului cu ajutorul software-ului Rolly Choreographer.

Pe scurt, Rolly este un player audio, de dimensiuni relativ reduse, care se roteste si danseaza pe ritmul muzicii redate.

Fratele lui Aibo

Sony nu se afla la prima realizare a unui robot inteligent, prima jucarie care a acaparat inimile iubitorilor de tehnologie fiind cainele-robot Aibo. Desi utilizatorii il considerau pe Aibo adorabil, dezavantajul lui a fost pretul prea piperat si in scurt timp Sony a renuntat la el.

In cadrul show-ului de tehnologie IFA care s-a desfasurat la Berlin pe perioada 29 august 2008 - 3 septembrie 2008 , reprezentantii Sony au declarat ca Rolly nu va fi un produs destinat maselor. Jucaria va fi distribuita intr -un numar destul de redus.

Totodata, echipa care se ascunde in spatele realizarii lui Rolly este formata din aceiasi oameni care l-au creat si pe Aibo in urma cu cativa ani. Dar de ce a fost creat Rolly de fapt? Reprezentantii Sony au declaract ca nasterea lui Rolly vrea sa demonstreze pozitia companiei Sony pe segmentul de robotica.

Cum stie Rolly sa danseze?

Abilitatea de miscare a robotului este obtinuta prin utilizarea a sase componente mobile, alcatuite din rotite, brate si articulatii, ale caror miscari sunt coordonate cu aprinderea a doua randuri de leduri ce pot reda peste 700 de nuante diferite.

Un amplificator digital si doua boxe orizontale cu magneti din neodim permit utilizatorilor sa asculte muzica redata de Rolly, indiferent unde se afla acesta in camera.

Date tehnice

Sony Rolly masoara 104 x 65 x 65 mm si are o memorie flash de 2 GB, adica dispozitivul poate stoca pana la 520 de minute de muzica in format MP3. Rolly este compatibil cu formatul AAC fara Digital Rights Management. Dupa o singura incarcare completa, acesta va avea pana la cinci ore de autonomie la playback si pana la patru ore pentru miscare.

Totodata, Rolly are Bluetooth cu A2DP, optiunile de conectare fiind ceva mai variate. Utilizatorul are astfel posibilitatea sa foloseasca player-ul muzical pentru a reda muzica stocata pe alte dispozitive cu Bluetooth, precum PC-urile, telefoanele mobile sau difuzoarele separate.

Un Pinocchio mecanic

"Ne bucura sa vedem interesul deosebit al clientilor pentru Rolly. Acesta este un exemplu fantastic al acestei convergente, ascultatorii putand participa la o experienta unica audio-video, oferita prin intermediul tehnologiei Sony", a declarat Cristian Moanta, Country Manager in cadrul  Sony Central & South-East Europe.

Rolly va fi livrat in magazinele din Europa cu trei piese cu coregrafiile deja create: The Pretender a celor de la Foo Fighters, Girlfriend al interpretei canadiane Avril Lavigne si Acceptable In The 80's a lui Calvin Harris.

Nu ii vor lipsi nici doua piese demo, pentru exemplificare imbinarii muzicii cu dansul. Totodata, Rolly va fi disponibil in variantele negru si alb, singurul incovenient fiind lipsa unui pret, pentru ca Sony Rolly va intra in magazinele noastre din luna octombrie a acestui an. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele