IT & C

Restaurantele din Hong Kong ii amendeaza pe cei care nu termina tot din farfurie

In incercarea de a reduce risipa de mancare, patronii restaurantelor din Hong Kong s-au gandit sa introduca amenzi pentru clientii care lasa mancarea in farfurii , noteaza siteul publicatiei El Pais. Prin amenzile care se ridica la 1,9 euro (sau 2,6 dolari) se incearca reducerea cantitatii resturilor de mancare ce se aduna, in fiecare zi, in restaurantele din oras. Prin aceasta initiativa, se face apel la constiinta clientilor, mai ales la cei amatori de bufet suedez. Cantitatea de mancarea aruncata, care in unele centre ajunge la 1.200 de kilograme zilnic, pune probleme logistice si financiare patronilor. Unii dintre acestia au introdus masini care descompun resturile in apa si dioxid de carbon . De cealalta parte, guvernul fostei colonii britanice vrea sa introduca pana la sfarsitul anului doua unitati de procesare a resturilor de mancare, care reprezinta 30% din totalul deseurilor produse de unitatile comerciale si alimentare. Planul pilot, care se preconizeaza ca va costa 487 milioane de euro, va tranforma resturile in ingrasaminte .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele