IT & C

Provocarile pietei de comunicatii

Comunicatiile din Romania au inregistrat o dezvoltare de o efervescenta fara precedent in cele 5 luni de la momentul liberalizarii, la inceputul acestui an.

Provocarile pietei de comunicatii
Cele peste 1200 de firme care au transmis notificari de incepere a unei activitati in comunicatii sunt o dovada categorica in acest sens, ca si aparitia de oferte pentru convorbirile internationale care au atras o reducere a tarifelor cu pana la 40%, precum si a primelor companii care se pregatesc sa ofere telefonie fixa alternativa. Din acest punct de vedere ne putem declara multumiti de faptul ca am pregatit procesul de liberalizare in mod corespunzator si piata se indreapta in directia pe care o doream: de intensificare a concurentei, de oferire a unor optiuni multiple pentru consumatori si de reducere a tarifelor practicate.

Dupa o cercetare atenta a pietei interne si a tendintelor care se manifesta in domeniul IT&C pe plan international - de stabilizare si chiar reincepere a cresterii, speram ca pana la sfarsitul lunii mai sa organizam licitatia pentru acordarea licentelor 3G. Avem intentia de a folosi experienta unor tari cu traditie in acest domeniu, cum este, de pilda, Italia." a subliniat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, in prezentarea cu tema "Provocarile pietei de telecomunicatii", sustinuta cu prilejul conferintei " Piata telecomunicatiilor din Romania - Oportunitati si Provocari".

Ministrul a remarcat, de asemenea, ca "Operatorii de pe piata comunicatiilor din Romania nu trebuie sa concureze numai pe Calea Victoriei pentru a obtine o rata a profitului cat mai ridicata. Se pot obtine beneficii consistente daca se speculeaza corespunzator nisele de piata neutilizate. Este de neimaginat, de pilda, ca anumite zone de trecere a granitelor Romaniei nu sunt inca acoperite de vreunul dintre operatorii de telefonie mobila din tara. De altfel, Inspectoratul General de Comunicatii si Tehnologia Informatiei a demarat un control care vizeaza masurarea puterii de emisie a tuturor operatorilor, atat nationali, cat si straini, din zona de frontiera a Romaniei. De asemenea, oportunitati suplimentare vor fi generate si prin asigurarea serviciului universal, respectiv asigurarea unui set minimal de servicii de calitate determinata pentru toti cetatenii tarii."

La manifestare au luat parte reprezentanti ai ambasadelor straine la Bucuresti, precum si ai BERD, mediului de afaceri si membri ai Consiliului Investitorilor Straini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele