IT & C

#acta #proteste anti-ACTA #acord ACTA #tratatul comercial anti contrafacere

Protestele anti-ACTA in toata Europa au scos in strada zeci de mii de tineri

Protestele organizate in toata Europa in data de 11 februarie impotriva legislatiei au avut impactul cel mai mare in Germania, unde autoritatile au suspendat deja ratificarea acordului ACTA .

Protestatarii au organizat demonstratii pasnice, cu pancarte anti-ACTA, iar o mare parte dintre ei au purtat masti cu fata lui Guy Fawkes, activistul britanic din secolul ak XVII-lea, a carui imagine este asociata miscarii Anonymous.

In Germania s-au strans la temperaturi sub 0 grade peste 25.000 de , iar demonstratiile au fost foarte vizibile si in fostele ale blocului comunist, scrie ZF.ro. Cei mai multi au purtat pancarte impotriva legislatiei care ameninta libertatea internetului.

In Romania, la Bucuresti s-au strans 300 de protestatari in Piata Universitatii , iar la au participat peste 1.000. In celelalte orase in care au fost anuntate miscari de protest anti-ACTA, s-au strans cateva zeci de protestatari. Totalul a fost de cateva mii la nivel national, in conditiie de ninsoare si temperaturi sub -10 grade Celsius.

Sursa foto: Agendadeiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele