IT & C

#romania #xeon 7500 #xeon 5600 #intel

Procesoarele Intel Xeon 5600 si 7500, oficial in Romania

Intel Corporation a prezentat in Romania noile familii de procesoare pentru segmentul serverelor, Intel  Xeon  5600 si Intel Xeon 7500, la scurt timp dupa lansarea oficiala la nivel international.

Noile procesoare se gasesc deja pe piata locala in oferta distribuitorilor ELKOTech si Logicom, precum si in sistemele integratorilor Fujitsu, Maguay si ProSys.

Statii de lucru

Procesoarele din seria Intel Xeon 5600 sunt primele chip-uri pentru servere si statii de lucru bazate pe noul proces revolu?ionar pe 32 nanometri (nm), care utilizeaza a doua generatie Intel de tranzistori cu poarta de metal si Constanta dielectrica ridicata, pentru a mari viteza si a diminua consumul de energie.

Noile procesoare Intel suporta pana la sase nuclee pe fiecare procesor si ofera un nivel de performanta cu pana la 60% mai mare comparativ cu procesoarele din seria Intel Xeon 5500 pe 45 nm. In plus, centrele de date pot sa inlocuiasca 15 servere single-core cu unul singur si sa obtina astfel un profit din investitie dupa doar cinci luni. Centrele de date ce vor integra procesoare Xeon  5600 vor beneficia si de performante sporite in materie de consum energetic.

Detalii despre produse

Versiunea cu patru nuclee si frecventa optimizata a seriei Intel Xeon 5600 ajunge la 3,46 GHz, in timp ce varianta cu sase nuclee ajunge la 3,33 GHz, ambele avand un TDP de 130 wati. Versiunile avansate cu sase nuclee ajung pana la 2,93 GHz, TDP de 95 wati, iar procesorul standard cu patru nuclee ajunge la 2,66 GHz, TDP de 80 wati. Versiunile cu un consum redus de energie ale acestui procesor vor avea TDP-uri de 60, respectiv 40W si vor dispune de sase, respectiv patru nuclee.

Procesoarele din seria Intel Xeon 7500 suporta pana la opt core-uri integrate si 16 thread-uri si pot scala pana la 32 core-uri si 64 thread-uri per platforma 4-socket sau 64 de core-uri cu 128 thread-uri per platforma 8-socket. Sunt disponibile cu frecvente de pana la 2,66 GHz si 24 MB de memorie Intel Smart Cache, patru link-uri Intel QPI si tehnologie Intel Turbo Boost.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele