IT & C

#usb 3.0 #hdd #hard disk #buffalo

Primele hard disk-uri USB 3.0 apar luna aceasta

Daca pana nu demult industria IT discuta despre standardul USB 3.0 doar la nivel de proiect sau de prototip.

Acum incepem sa aflam despre primele produse finite dotate cu USB 3.0, care vor aparea pe piata.

Primii pe piata

Cel care va "sparge gheata" este producatorul Buffalo , prin seria de hard disk -uri externe HD-HU3, evident compatibile USB 3.0. Premiera mondiala, dupa cum se lauda producatorii, nu ar fi insa posibila in absenta unui controller care sa suporte transferul.

Astfel, Buffalo va produce si controllerul NEC IFC -PCIE2U3 2-port PCI Expressx1, care va fi livrat impreuna cu hard disk-ul propriu candva la sfarsitul lunii octombrie.

In Japonia

In prima instanta produsul va fi disponibil numai in Japonia, dar doritorii nu vor trebui sa astepte prea mult pana ce hard disk-ul va fi pe rafturile din toata lumea. Oricum, concurentii se misca destul de repede, iar Freecom va lansa propriul hard-disk compatibil USB 3.0 la un interval de o luna fara de Buffalo.

Diskul HD-HU3 va fi disponibil in versiuni de 1 si 1,5 TB (terrabyte), iar preturile sunt de 225, respectiv 284 dolari. Pentru cei care gasesc "neincapatoare" acestee solutii, urmeaza sa apara si versiunea de 2 TB, care va vosta 523 USD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele