IT & C

#stres #facebook #prieteni facebook

Prea multi prieteni pe Facebook ridica nivelul de stres

Utilizatorii Facebook cu un numar foarte mare de prieteni sunt mai stresati de activitatea pe site decat cei cu mai putini prieteni, arata un studiu publicat in Marea Britanie.

Numarul mare de prieteni pe Facebook poate cauza anxietate si stres. Motivul pare a fi riscul mai mare de a jigni pe cineva, se arata in cercetarea realizata la Universitatea din Edinburgh.

Cei mai stresati sunt cei care fac parte dintr-un numar mare de grupuri sociale si au adaugat in lista de prieteni pe Facebook inclusiv parintii si colegii de serviciu sau chiar seful.

Studiul publicat de Telegraph.co.uk arata ca exista un impact tot mai mare al platformei Facebook si asupra activitatilor offline. Reteaua sociala devine astfel o sursa de stres si in momentele in care nu este accesata.

Utilizatorii Facebook isi pot chiar schimba comportamentul la petreceri atunci cand sunt si camere foto prin preajma, de teama gandului ca partenerii de viata sau sefii vor vedea cum isi fac de cap, mai arata cercetarea.

Sursa foto: Actionha.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele