IT & C

Piata serverelor creste din nou

Potrivit firmei de cercetare IDC, piata mondiala a serverelor creste din nou.

Dupa doi ani de stagnare, piata mondiala de servere creste din nou, potrivit cifrelor date publicitatii de IDC.
Vanzarile de servere in trimestrul al treilea 2003 au crescut cu 2% in comparatie cu acelasi trimestru al anului trecut. Veniturile mondiale din vanzarea de servere, care includ costurile sistemelor hardware, sistemelor de operare si costurile de distributie, au atins 10.8 milioane fata de 10.6 milioane in 2002.

Masurata in functie de numarul de unitati distribuite, piata serverelor a crescut cu 19.5% fata de anul trecut, crestere care s-a datorat vanzarii de servere cu procesoare de la Intel si Advanced Micro Devices.
IDC mai preconizeaza ca vanzarile in 2004 vor creste cu aproximativ 5% fata de 2003.
IBM se afla in top cu o cota de piata de 31.1% si venituri de 3.4 milioane $. Hewlett Packard este clasata a doua cu o cota de piata de 27.7% si venituri de 3 milioane $, urmata de Sun Microsystems si Dell cu 10.8%, respectiv 9.5% si venituri de 1.17 milioane $ si respectiv 1.03 milioane $.

Sistemele Linux s-au vandut destul de bine in clustere de inalta performanta precum si pentru infrastructura Web. Se pare ca vanzarea sistemelor nu a fost afectata de scandalul SCO.
Totusi, sistemele Windows se claseaza in fata celor Linux cu 841.000 de servere Windows distribuite in trimestrul trei fata de 210.000 servere Linux.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele