IT & C

#studenti #lege #loc de munca #parola #facebook

Parola contului de Facebook ar putea fi protejata prin lege

Dezvaluirea parolei de Facebook a unui angajat sau a unui student ar putea deveni ilegala in Statele Unite. Potrivit unui proiect legislativ ce va fi dezbatut in Congresul american, angajatorii si persoanele din conducerea universitatilor nu vor avea voie sa solicite parolele de la conturile de pe retelele sociale ale acestora.

Dezbaterea vine dupa ce unor studenti li s-au cerut  parolele de pe Facebook si alte retele similare pentru a fi acceptati in programe sportive universitare.

"Lipsa de claritate in lege ii pune pe oameni intr-o pozitie in care ei trebuie sa ofere informatii vitale si private sau risca sa-si piarda locul de munca... ba chiar locul intr-o universitate sau un program sportiv", a declarat, Eliot Engel, initiatorul acestei legi.

Jan Schakowsky, un alt membru al Congresului american, sustine ca a cere parola cuiva "este ca si cum i s-ar cere cheia de la casa".

Pana in prezent, sase state americane, inclusiv New Jersey si California, au interzis dezvaluirea parolelor conturilor de pe retelele sociale la presiunea angajatorilor sau a cadrelor didactice.

Sursa foto: babble.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele