IT & C

Parintele LSD a murit la varsta de 102 ani

Inventatorul unuia dintre cele mai puternice droguri sintetice, LSD, a murit la 102 ani, in Elvetia.

Era chimist si membru al Asociatiei pentru Studii Psihedelice. Albert Hofmann a descoperit LSD-ul acum 70 de ani, in timp ce studia utilizarea in medicina a unor ciuperci halucinogene care cresc pe grau.

Hofmann a fost primul care a testat drogul pe propria piele. Este adevarat, din greseala, cand putin praf i s-a lipit de deget. A declarat atunci ca a trebuit sa plece acasa, pentru ca s-a simtit complet ametit. A mers cu bicileta pe sapte carari si cu mare viteza, desi avea impresia ca sta pe loc.

Trei zile mai tarziu a repetat experimentul, de aceasta data cu buna-stiinta, iar rezultatul a fost o calatorie imaginara intr-o lume terifianta. Cu toate acestea, Hoffman a continuat sa se drogheze decenii in sir, dar a admis ca, in lipsa unei supravegheri medicale si in doza mare, drogul este periculos.

Trei decenii mai tarziu, LSD-ul devenea drogul-simbol al generatiei hippie , iar in 1966 a fost interzis. Asta nu i-a impiedicat pe Beatles sa-i dedice un cantec: "Lucy in the Sky of Diamonds", titlu ale carui initiale sunt LSD.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele