IT & C

OTE vrea sa relanseze CosmoRom

Operatorul elen de telecomunicatii OTE a inaintat Guvernului Romaniei o propunere pentru relansarea CosmoRom, sub managementul companiei Cosmote, se arata in raportul trimestrial al companiei.
Iata care sunt legaturile intre cele patru companii de telecomunicatii implicate in aceasta relansare: Cosmorom este divizia de telefonie mobila a RomTelecom. La randul sau, RomTelecom este controlat de grupul elen de telecomunicatii OTE (ce detine 54,1% din actiuni). Cosmote este divizia de telefonie mobila a OTE.

COTA DE PIATA . La sfarsitul lunii septembrie 2004, Cosmorom avea 87.000 de clienti, detinand o cota de piata de 2%. Compania are datorii estimate la aproape 200 de milioane de euro catre furnizorii sai, in special catre firma Intracom. Luna trecuta, cotidianul grec Kathimerini anunta ca OTE ar putea investi intre 400 si 600 de milioane de euro, in urmatorii cinci ani , pentru a relansa activitatea CosmoRom. Erau citate surse din cadrul OTE.

Informatia aparea in conditiile in care RomTelecom comandase bancii americane de investitii Citigroup un raport referitor la optiunile strategice cu privire la CosmoRom. Raportul a fost inmanat actionarilor RomTelecom, OTE si Guvernului Romaniei.

Adriana Ticau, ministrul Comunicatiilor, declara saptamana trecuta ca RomTelecom a primi patru scrisori de intentie de la firme din Austria, India, Africa de Sud si Grecia pentru preluarea operatorului de telefonie mobila. De asemenea, RomTelecom poarta discutii cu Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii ( ANRC ) pentru rebalansarea tarifelor, in primul trimestru al anului viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele