IT & C

O noua vulnerabilitate a Explorer 6

Cercetatorii din domeniul securitatii din Danemarca avertizeaza utilizatorii sa dezactiveze "active scripting"-ul din browser-ul Internet Explorer 6 pentru a preveni potentialele atacuri asupra PC-urilor lor.

Niels Rasmussen , CEO al companiei de securitate Secunia ApS din Copenhaga, a spus ca ultima vulnerabilitate permite site-urilor Web malitioase si virusilor sa treaca de zona de securitate din Internet Explorer.
Descoperirea a fost facuta de cercetatorul Liu Die Yu, care a prezentat-o intr-un raport public. Raportul precizeaza ca problema combina "multiple vulnerabilitati minore" si este la fel de usor de exploatat ca si vulnerabilitatea anterioara Object Data, care a fost exploatata de cateva site-uri pornografice si spammeri.

In prezent singura rezolvare este dezactivarea scripting-ului activ al Explorer-ului, astfel incat caracteristica sa nu poate fi folosita pentru a ataca PC-ul. Alte browsere care nu au aceasta caracteristica, precum Netscape Navigator , Mozilla sau Opera, pot fi utilizate fara teama unui atac.
Art Manion, analist in securitate la Universitatea Mellon Carnegie din Pittsburgh, a confirmat faptul ca testele efectuate de el au relevat prezenta vulnerabilitatii in Explorer 6, desi acestuia i s-au aplicat update-uri.

Manion a spus ca problema este o vulnerabilitate a scriptingului domeniului cross, care permite unui script de pe un site Web sa ruleze pe alt domeniu folosind Explorer 6. Practic acest lucru inseamna ca un atacator poate accesa date de pe PC-ul atacat.

Debby Fry Wilson, director de securitate la Microsoft, a declarat ca Microsoft investigheaza noile raporate publice, iar in cazul in care se va confirma existenta vulnerabilitatii, va lua masuri pentru protejarea clientilor sai. Wilson a mai declarat ca Microsoft este ingrijorata de faptul ca rapoartele nu au fost trimise prima data companiei, inainte de a se face publice, lucru care le-a dat timp atacatorilor sa foloseasca vulnerabilitatea pentru noi atacuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele