IT & C

O comoara persana zacea intr-o cutie de pantofi in Anglia

O cana, pe care proprietarul sau o credea din cupru a fost recuperata dintr-o cutie de pantofi, de sub pat. Ulterior, omul a aflat ca era vorba despre o capodopera de aur din Persia Antica.

Bunicul lui John Webber ii oferise cana in 1945. Obiectul este decorat cu capete de femei si serpi si are o inaltime de 14 cm, John folosindu-se de cana pentru a se antrena la tir cu pusca cu aer comprimat .

El a pus cutia in care era cana sub pat si a gasit-o atunci cand a vrut sa se mute. Vrand sa vanda obiectul, John a hotarat sa il duca la evaluare pentru a descoperi ca era vorba de un obiect rar din Imperiul Achemenid, primul Imperiu Persan care a condus o mare parte din Orientul Mijlociu. Turnata in aur, cana este datata din secolele III-IV, i.Hr.

Casa de licitatii Duke's, din Dorchester, va propune obiectul spre vanzare pe 5 iunie, cu un pret de plecare de 630.000 de euro.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele