IT & C

#fermi #cuda #nvidia

nVidia lanseaza noua arhitectura GPU CUDA Fermi

nVidia Corporation anunta lansarea noii generatii de arhitectura GPU CUDA, supranumita " Fermi ".

Datorita designului, arhitectura "Fermi" redefineste procesarea generala pe GPU, livrand rezultate revolutionare in domeniul graficii si al procesarii pe GPU.

GPU Technology Conference


Prezentata in cadrul evenimentului inaugural al companiei la GPU Technology Conference, in San Jose, California, arhitectura "Fermi" dispune de un set de caracteristici care accelereaza performanta pe un segment mai larg de aplicatii decat pana acum.

Cu aceeasi ocazie, Laboratorul American Oak Ridge si-a anuntat intentia de a dezvolta un nou supercomputer care va utiliza unitatea de procesare grafica nVidia pe baza arhitecturii "Fermi". De asemenea, noua arhitectura de procesare a obtinut sprijinul unor organizatii de top precum Bloomberg, Cray, Dell, HP, IBM si Microsoft.

Tehnologiile nVidia

Arhitectura "Fermi" se alatura familiei de unitati de procesare vizuala nVidia de ultima generatie: GeForce, Quadro si Tesla, dispunand de o serie de tehnologii indispensabile procesarii inovatoare, asa cum sunt: C++, complementar suportului deja existent pentru C, Fortran, Java, Python, OpenCL si DirectCompute , ECC, 512 nuclee CUDA si multe altele.

"Este evident ca unitatile de procesare vizuala au devenit dispozitive de procesare paralela de uz general care livreaza o grafica uimitoare, nu doar simple chip-uri pentru grafic. Arhitectura Fermi, instrumentele integrate, bibliotecile de functii, engine-urile aplicatiilor sunt rezultatele directe ale concluziilor pe care le-am obtinut prin colaborarea cu miile de dezvoltatori CUDA din intreaga lume. Curand ne vom uita in urma la momentul in care Fermi a dat startul industriei GPU", a declarat Jen-Hsun Huang, co-fondator si CEO nVidia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele