IT & C

Nokia reduce 50 de posturi din SUA

Producatorul de telefoane mobile Nokia a confirmat faptul ca a concediat 50 de ingineri din Texas , in efortul de a-si "centraliza" cercetarea si dezvoltarea in departamentele din Marea Britanie si India.

Concedierile sunt parte a efortului companiei de a reduce costurile, a declarat purtatorul de cuvant al companiei Nokia, Laurie Armstrong. Aceasta nu a precizat daca va creste numarul de posturi in locatiile companiei din Marea Britanie si India.

Desfiintarea posturilor pentru activitatile de cercetare si dezvoltare ale Nokia din Irving, Texas, vin sa creasca ingrijorarea Statelor Unite in ceea ce priveste concedierea angajatilor americani si inlocuirea lor prin outsourcing in exterior, mult Mai ieftin.

Firma de cercetare a pietei IDC estimeaza ca pana in 2007, 23% din totalitatea posturilor IT vor fi mutate offshore, fata de la 5% in 2003. Cifrele fac referire la proiectele IT realizate pentru companii americane.
Multe companii din domeniul tehnologic, inclusiv Hewlett-Packard, Siebel Systems, America Online si Yahoo si-au deschis sau intentioneaza sa-si deschida birouri in locatiile importante de outsourcing, precum India, Filipine, China si Irlanda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele