IT & C

#mouse #disparitie #touch screen

Mouse-ul, pe cale de disparitie

 Mouse-ul ar putea deveni legenda datorita noilor tehnologii de touch screen si de recunoastere a gesturilor.
 
Companiile de cercetare spun ca mouse-ul de la computere, care are aproape 40 de ani de cand a debutat pe piata, are zilele numarate, iar in trei sau cinci ani ar putea disparea, facand loc noilor tehnologii touch si datorita tehnologiilor de recunoastere faciala a comenzilor.

Mouse-ul va fi inlocuit de noile tehnologii, precum touch screen sau recunoasterea amprentei faciale, transmite bbc.com. In ultima vreme piata electronicelor a inceput sa fie cucerita, de asemenea, de tehnologia gesturilor.
In loc sa folosim o telecomanda conventionala, prin apasarea butoanelor analogice, putem folosi un simplu gest al mainii, iar sistemul recunoaste acea comanda, spune analistul Steve Prentice, de la compania de cercetare Gartner.

Un astfel de sistem este produs de compania Panasonic.

De asemenea, exista tehnologii care recunosc fata sau anumite expresii ale fetei, iar ca efect afiseaza meniul de la televizor pe ecran. Unii fabricanti de tehnologie video si fotografica folosesc recunoasterea faciala pentru aparatele lor. Aceasta tehnologie recunoaste chiar si un zambet si poate fi intalnita la unele produse ale companiilor Sony si Canon.

Unii analisti spun ca exista tehnologii care reactioneaza la emotiile umane, precum controlarea unui computer cu ajutorul unei casti. “Ideea este sa folosim puterea computerelor pentru a crea lucruri inteligente”, a spus Prentice.
Producatorii de mouse-uri nu sunt de acord cu faptul ca sfarsitul acestora este aproape. “Moartea mouse-ului este un subiect exagerat”, a declarat vicepresedintele Logitech, Rory Dooley.

Compania Logitech, care este cel mai mare producator de echipamente periferice , a vandut mai mult de 500 de milioane de mouse-uri in ultimii 20 de ani, ceea ce, in opinia lui Dooley, arata cat de important este acest dispozitiv.
Mouse-ul a fost inventat de omul de stiinta Douglas Engelbart in timp ce lucra la Institutul de Cercetare de la Standford. El nu a primit niciodata o remuneratie pentru inventia sa datorita faptului ca brevetul de inventie i-a expirat in anul 1987, inainte de revolutia computerelor personale, cand mouse-ul a devenit un accesoriu indispensabil.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele