IT & C

Ministrul Dan Nica la conferinta ministeriala de la Bruxelles

Ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Dan Nica, va participa la conferinta interministeriala la nivel inalt "Contributia Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei la dezvoltarea sectorului sanatatii", care are loc la Bruxelles in perioada 22-23 mai 2003, informeaza MCTI.

Evenimentul este organizat de catre Comisia Europeana si Presedintia Greaca a Uniunii Europene si se va concentra asupra prezentarii celor mai bune practici legate de e- Health , precum si asupra adoptarii aplicatiilor e-Health in Europa, in conformitate cu obiectivele Planului de Actiune eEurope.

Joi, in prima zi a lucrarilor conferintei, ministrul Dan Nica se va intalni cu Fabio Colosanti, director general pentru Societatea Informationala in Comisia Europeana.

De asemenea, ministrul roman va sustine, in cadrul mesei rotunde "Imaginea de ansamblu a e-Health - o dezbatere de fond", prezentarea cu tema "Sanatate si IT&C in Romania". La masa rotunda participa ministrii din Spania, Germania, Irlanda, Italia, precum si Slovenia si Ungaria. Lucrarile conferintei vor fi deschise de E. Liikanen, comisar pentru Intreprinderi si Societate Informationala , care va prezida si ceremonia de decernare a premiilor eHealth .

La competitia europeana pentru premiile e-Health au fost inscrise 179 de aplicatii, din care au fost selectate 39, provenind din 18 tari, care vor fi prezentate in cadrul expozitiei de la Bruxelles. Romania participa la Expozitia de aplicatii informatice e-Health cu doua proiecte.

Primul, Elias-HIS - Modernizarea procesului medical la Spitalul Universitar C.F. WITING, este rezultatul al cercetarii in domeniu desfasurata de ICI Bucuresti, institutie care functioneaza in subordonarea MCTI. Aplicatia a avut in vedere sustinerea activitatii de ingrijire medicala prin asigurarea unei mobilitati extinse a personalului medical (permitand doctorilor informarea rapida, din orice loc din tara sau strainatate, cu privire la evolutia starii pacientilor), precum si cresterea eficientei la nivelul unitatii spitalicesti.

Al doilea proiect priveste sistemul regional pentru servicii medicale de urgenta (REMSSy), finantat de catre Guvernul Elvetiei, a fost creat si implementat de catre ROMSYS in orasele Cluj, Craiova, Iasi, precum si in judetele Dolj, Timis si Mures, cu scopul de a optimiza utilizarea resurselor materiale, a specialistilor, precum si a administrarii serviciului de ambulanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele