IT & C

Microsoft va marca Windows-ul piratat

Microsoft a anuntat ca va incepe sa hartuiasca utilizatorii care nu poseda o copie legitima a sistemului sau de operare. Incepand de maine, gigantul software va marca permanent computerele personale care nu ruleaza pe o copie originala de Windows. Aceasta miscare va afecta milioane de oameni din Marea Britanie, Noua Zeelanda si Australia.

Surse din industrie informeaza ca Microsoft va da posibilitatea Windows-ului sa recunoasca daca un computer ruleaza sau nu pe o platforma originala, cu ajutorul unul patch de update care va fi disponibil incepand de maine. Patchul isi va face efectul daca utilizatorul are bifata optiunea de a a-si updata automat Windows-ul in momentul in care este online. Acelasi efect il va avea si daca utilizatorul downloadeaza manual cele mai recente updatari pentru Windows.

Daca ruleaza pe o versiune piratata, pe ecran va aparea o fereastra de dialog ce informeaza utilizatorul ca acea copie a sistemul de operare este falsa si ca ca ar trebui sa isi cumpere originalul. De asemenea, notificarea: Aceasta copie Windows nu este originala. Este un soft piratat, va aparea permanent in coltul de jos dreapta al ecranului.

O alta fereastra de dialog te va anunta ca Este posibil sa fii victima a pirateriei. Aceasta copie Windows nu este originala. Click aici pentru a rezolva problema acum. Aceasta fereastra va aparea aleator in timpul in care folositi computerul. Singura modalitate in care puteti sa scapati de aceste mesaje nedorite este sa inlocuiti sistemul de operare cu unul original, disponibil la orice dealer autorizat Microsoft.

Acest update este partea a doua a initiavitei Microsoft pentru a arata avantajele unui Wondows original. Nu este creat pentru a pedepsi pe cei care folosesc editii piratate ci pentru a deservi optim pe cei care folosesc originalul. Microsoft a lansat oficial aceasta initiativa in iulie anul trecut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele