IT & C

Microsoft pregateste un program anti-spyware

Compania Microsoft si-a anuntat intentia de a le oferi utilizatorilor sistemului de operare Windows, in termen de 30 de zile , o aplicatie pentru inlaturarea programelor spyware . Intr-o schimbare fata de politica sa de pina acum, cel mai mare producator de software din lume a anuntat ca ar putea oferi contra cost versiunile viitoare ale programului anti-spyware, pe care Microsoft l-a obtinut prin achizitionarea unei companii mici din New York.
Microsoft - ale carei sisteme de operare au fost criticate deseori pentru nivelul nesatisfacator de securitate - le oferea in mod traditional consumatorilor gratuit programele pentru cresterea securitatii. Microsoft a integrat, de asemenea, in mod gratuit, functii de protectie suplimentare (precum Windows Firewall ) in sistemul de operare Windows.
Noul utilitar produs de Microsoft, disponibil pentru Windows XP si Windows 2000, va depista programele spyware care rezida pe computer fara stirea utilizatorului. Acesta va oferi, de asemenea, protectie impotriva programelor spyware nou aparute, declara Mike Nash, vicepresedinte al diviziei de securitate de la Microsoft. Alte programe similare - precum Ad-aware - ofera functii asemanatoare si multe sint gratuite.
Utilitarul anti-spyware de la Microsoft, care va fi disponibil in 30 de zile, va fi oferit initial cu titlu gratuit, dar compania nu exclude posibilitatea ca versiunile ulterioare sa fie oferite contra cost.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele