IT & C

Microsoft inlocuieste gratis XP-ul piratat

Microsoft se ofera sa inlocuiasa in mod gratuit programele Windows XP instalate fara licenta. Cei interesati trebuie "sa-i toarne" pe cei de la care au achizitionat computerele cu XP-ul instalat ilegal.
Compania lui Bill Gates a pornit o noua campanie, la nivel mondial, impotriva pirateriei software. Nici de data aceasta nu este vorba de o actiune in forta, ci de una cu destule "subtilitati". Declansata in Anglia, actiunea Microsoft se adreseaza celor care si-au cumparat computere, inainte de 1 noiembrie, cu Windows XP instalat (home/professional), dar au dubii asupra originalitatii programului. Astfel, pana in luna decembrie, Microsoft ii invita pe utilizatori sa participe la o verificare de XP si, in cazul in care se descopera ca este versiune piratata, compania instaleaza versiune cu licenta in mod gratuit. Partea "interesanta" abia acum urmeaza: cei care participa la acest program va trebui sa completeze niste documente in care sa precizeze si locul de unde au cumparat respectivele calculatoare . Microsoft va suporta si cheltuielile cu transportul, soft-ul original fiind trimis prin posta. Dupa cum se arata intr-un material BBC, in functie de rezultatele campaniei din Marea Britanie, Microsoft va opera eventuale modificari pentru actiunile similare din alte tari.

CAMPANIE ANTI- PIRATERIE . In luna septembrie, Microsoft a venit cu campania antipiraterie "Windows Genuine Advantage ". Astfel, la adresa microsoft.com/downloads fusese instalat un program de verificare a licentei Windows pentru cei care doreau sa fie "la zi" cu orice up-date sau program de securitate pentru softurile emise de Microsoft. In clipa in care un utilizator dorea sa descarce un programel pentru a "acoperi" o vulnerabilitate din Windows, el era rugat sa permita companiei verificarea softului instalat pe calculatorul respectiv. Daca era vorba de o versiune piratata, utilizatorul era informat in legatura cu acest lucru, putand totusi sa-si descarce programul dorit. Dupa cum declara la inceputul campaniei David Lazar, unul din directorii Windows Client Group, Microsoft se astepta ca cel putin 20.000 de persoane sa "coopereze" la initiativa. Dupa doua luni de "Windows Genuine Advantage", Microsoft spune ca 800.000 de persoane au "permis" companiei sa le verifice licenta Windows, conform Cnet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele