IT & C

#gratuit #word #excel #office #microsoft #doc #google #internet

Microsoft face cadou Office-ul pe Internet

Compania americana Microsoft planuieste sa lanseze o versiunea simplificata a suitei Office care va fi distribuita gratuit pe Internet.

Anuntul a fost facut in cadrul unui eveniment al companiei care se desfasoara in prezent in new Orleans .

Atac Google

Dupa ce Google a anuntat in urma cu o saptamana ca a inceput lucrul la un sistem de operare Chrome pentru netbook-uri care ulterior sa fie implementat si pe computerele personale, cei de la Microsoft s-au vazut nevoiti sa incerce sa echilibreze situatia.

Atfel, utilizatorii de Internet vor avea in curand la dispozitie o versiune mai simplificata a suitei Office care va putea fi procurata prin download direct de pe Internet. Totusi, specialistii sustin ca aceasta miscare nu este bine gandita si nu va face decat sa scada profiturile companiei.

Din statisticile realizate de cei de la Forrester reise ca in jur de 80% din companii folosesc suita Office de la Microsoft, iar din cele 14,4 miliarde de dolari castigati de compania americana in anul fiscal in curs, 9,3 miliarde sunt incasarile din Office.

Office simplificat

Asa cum era de asteptat versiunea care va fi disponibila pe Internet nu va dispune de toate caracteristicile si functiile prezente in suita Office standard. In prezent, licenta pentru Office-ul dedicat elevilor si stundentilor costa in jur de 70 USD, iar licenta pentru versiunea profesionala costa in jur de 350 USD.

Mai mult, Office-ul care va fi lansat de Microsoft in 2010 va da posibilitatea utilizatorilor sa editeze capturi video in PowerPoint si sa modifice fotografii in Word. Bineinteles ca acest gen de functii nu vor fi prezente in versiunea gratuita.

Office & Google se inteleg pe Internet

Desi rivalitatea dintre companii este mare, utilizatorii impaca cele aplicatiile foarte usor. Melissa Webster, analist in cadrul companiei IDC declara ca majoritatea userilor folosesc atat Office-ul Microsoft cat si aplicatia Google Docs.

In general acestia folosesc aplicatiile Microsoft pentru a intocmi un document, iar google docs preia controlul pentru a face share cu informatia respectiva pe Internet.

"Tool-urile bazate pe platforma de web nu vor afecta suprematia Microsoft, dar acest gen de produse sunt complementare. Ce incearca Microsoft sa faca este un pas normal pentru a-si pastra utilizatorii si ai nu-i lasa sa foloseasca doar aplicatii web "
, a declarat Melissa Webster.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele