IT & C

McAfee: evitati domeniile de Internet .ro

Romania se afla pe locul patru in topul celor mai periculoase domenii de Internet din lume, conform ultimului raport al companiei de securitate informatica.
 
Navigatorii pe Internet sunt sfatuiti sa evite domeniile .ro, pentru ca sunt foarte periculoase, singurele care le depasesc fiind cele ale Hong Kongului (.hk), Chinei (.cn) si Filipine (.ph). Studiul McAfee, care serveste drept ghid de securitate pentru navigarea pe Internet, spune ca domeniile temutilor rusi (.ru) sunt mai putin periculoase decat cele romanesti.

La polul opus, cele mai sigure domenii de Internet sunt cele ale Finlandei (.fi), Japoniei (.jp), Norvegiei (.no), Sloveniei (.si) si Columbiei (.co). In general, avertizeaza McAfee, sansa ca un calculator sa fie infectat cu virusi de la navigarea pe Web a crescut cu 41,5% pe parcursul anului 2007.

Pentru a trage aceste concluzii , cercetatorii McAfee au folosit unealta companiei SiteAdvisor, care navigheaza pe Web si face click pe optiunea “yes” pentru a teste orice poate fi descarcat de pe site-uri, de la software si screensaver-e pana la e-mail-uri si newsletter-e.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele