IT & C

Mamele care fac multi copii raman stirbe

Femeile care au nascut mai multi copii pierd, in medie, mai multi dinti in timpul vietii, indiferent de venitul lor, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din New York si de la Universitatea Yale din Connecticut.

La studiu au participat 2.635 de femei , cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani, reprezentative pentru statuturile socioeconomice jos, mediu si inalt. In grupul femeilor cu venituri mari, femeile care nu aveau copii pierdusera, in medie, mai putin de un dinte, cele cu un copil - in medie, doi dinti si cele cu mai mult de patru copii - in medie, cinci dinti.

In grupul femeilor cu venituri modeste, cele care nu aveau copii pierdusera, in medie, doi dinti, cele cu un copil - in medie, trei dinti si cele cu mai mult de patru copii - in medie, opt dinti. Tendinta s-a mentinut si un grupul femeilor cu venituri medii. Specialistii spun ca inca nu a descoperit mecanismul din spatele acestui fenomen, la acesta contribuind un numar mai mare de factori. Un exemplu este faptul ca femeile insarcinate sunt predispuse la gingivita , pentru ca reactia

tesuturilor orale la bacterii este modificata. Gingivita apare cand bacteriile se aduna intre dinti si gingii , provocand inflamare si sangerare . Netratata, poate sa se dezvolte in boli mai grave si, eventual, sa provoace caderea dintilor.

In plus, femeile evita in general dentistul in timpul sarcinii, poate pentru ca vor sa evite expunerea la radiatii, cele necesare la radiografiile dentare. Femeile cu mai multi copii ar putea, de asemenea, sa uite de ingrijirea propriilor dinti, poate din lipsa de timp sau de bani,potrivit studiului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele