IT & C

Liliecii emit mai multi decibeli decat concertele rock

Cercetatorii au descoperit ca micile mamifere zburatoare, liliecii, emit sunete extraordinar de puternice, ce depasesc 140 de decibeli , la o distanta de zece centimetri de gura animalului.

Acesta este cel mai mare nivel inregistrat la animalele zburatoare, mai mare chiar decat un concert rock, care inregistreaza aproximativ 115-120 de decibeli. Pentru oameni, limita durerii cauzate de sunete este la 120 de decibeli.

Liliecii emit sunete pe frecvente ultrasonice, deasupra gamei ce poate fi auzita de urechile oamenilor. Aceste sunete sunt necesare pentru a afla locatia lor si pentru a primi ecou de la insecte . Partea proasta a ultrasonicelor este ca nu razbat prea departe in aer, intrucat sunt atenuate mai repede decat frecventele joase. Cercetatorii declara ca sunetele micilor mamifere sunt atat de puternice tocmai pentru a contracara acest efect.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele