IT & C

Licitatii electronice de peste 13 miliarde lei

Marti, 5 august 2003, s-a finalizat, in sistemul electronic de achizitii publice www.e-licitatie.ro , licitatia organizata de Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon in cadrul programului de sanatate "Preventia in patologia endocrina".

La licitatie au participat 14 societati ofertante, valoarea de inchidere a licitatiilor atingand 13,76 miliarde lei (rezultatele pot fi consultate la //e-market.e-licitatie.ro) .

Pentru programul "Preventia si controlul in patologia nefrologica si dializa" valoarea finala a licitatiilor, care au fost inchise la 31 iulie 2003, s-a ridicat la 1,518 miliarde lei.
De asemenea, se afla in curs de organizare licitatia electronica privind achizitionarea de medicamente si materiale sanitar-farmaceutice, necesare unitatilor sanitare din subordinea Directiei Asistenta Medicala a Ministerului Apararii Nationale, a carei valoare este evaluata la aproximativ 300 de miliarde de lei.

Cele mai mari valori ale licitatiilor electronice in luna iulie 2003 au fost inregistrate de unitati spitalicesti. Spitalul Clinic de Obstretica si Ginecologie "Cuza Voda" din Iasi a lansat pentru Iodum licitatia cu cea mai mare valoare finala, de 2 miliarde de lei, inregistrand economii de 48,4% - aproximativ 1,8 miliarde lei fata de bugetul initial. Urmatoarele clasate au fost Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, pentru role de sterilizare , cu economii de 487,3 milioane lei la o valoare de deschidere de peste 2 miliarde lei, si Spitalul Judetean de Urgenta Brasov, cu 1,4 miliarde lei - valoarea finala pentru achizitionarea de Nadroparina.

14 iulie 2003 a fost ziua cu cel mai mare numar de licitatii finalizate, respectiv 2270. Cu un an in urma, in luna iulie 2002, in sistemul electronic de achizitii publice erau deschise 1200 de licitatii, fata de 9600 in prezent.

Sistemul electronic de achizitii publice functioneaza din 4 martie 2002, existand pana in acest moment cereri de inscriere in sistem din partea a peste 1.000 de autoritati contractante si a peste 8000 de furnizori. Numarul licitatiilor inchise a depasit 150000. Datele statistice privitoare la functionarea sistemului in perioada ianuarie-iulie 2003 sunt disponibile la adresa e-market.e-licitatie.ro . Se estimeaza ca in urmatorii trei ani economiile obtinute prin www.e-licitatie.ro vor ajunge la peste 750 milioane Euro, reprezentand aproximativ 24.000 miliarde lei.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele