IT & C

Kasparov vs. "X3D Fritz"

Numarul 1 mondial, sahistul Garry Kasparov a jucat marti prima partida din ultimul meci impotriva unui computer si a recunoscut ca a avut anumite dificultati cu componenta de realitate virtuala a programului.

Kaparov si programatorii "X3D Fritz" au decis o remiza la a 37 mutare, dupa trei ore si 20 minute de joc, in care Kasparov a castigat o tura in schimbul unui nebun si a unui pion, dar nu a reusit sa transforme micul avantaj intr-o victorie.
Maestrul a jucat fara a muta fizic piesele, fiind asezat in fata monitorului computerului, purtand ochelari 3D care au facut ca imaginea tablei de sah sa apara in pozitie orizontala.
Kasparov a declarat ca a fost ingrijorat din cauza ecranului. "Am stiut inainte de joc ca as putea avea unele probleme de ordin psihologic cu aceasta tehnologie".

A doua runda a partidei de 4 jocuri, care se desfasoara la New York Athletic Club, a fost stabilita pentru azi, si va fi transmisa pe situri Web si pe canalul ESPN2.
Un punct este acordat pentru victorie si o jumatate de punct pentru egalitate. Premiul este 200.000 $ pentru invingator si 175.000$ daca meciul se termina la egalitate.
Programul este realizat prin combinarea sofware-ului german Fritz cu tehnologia companiei new-yorkeze X3D Technologies, care este specializata in realitatea virtuala.
In luna februarie Kasparov a remizat in ultimul sau meci impotriva unui program, si anume computerul campion la sah Deep Junior, realizat de israelieni.

Kasparov, care s-a hotarat sa cucereasca computerele chess-playing, a atras atentia asupa sa in 1996 si 1997 cand a jucat impotriva supercomputer -ului IBM Deep Blue .
Kasparov, considerat unul dintre cei mai mari sahisti din lume, este inca clasat numarul 1 de Federatia Internationala de Sah, iaintea campionului mondial, rusul Vladimir Kramnik.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele