IT & C

Jumatate de miliard de euro pentru invierea CosmoRom

OTE ar putea investi intre 400 si 600 de milioane de euro , in urmatorii cinci ani, pentru a relansa activitatea CosmoRom, divizia de telefonie mobila a RomTelecom, transmite Reuters, care citeaza cotidianul Kathimerini. Potrivit ziarului elen, conform unor surse din OTE, administrarea CosmoRom ar urma sa fie transferata Cosmote, compania de telefonie mobila din Grecia a grupului. Cosmote ar urma sa preia, eventual, sarcina derularii programului de investitii. De asemenea, finantarea va acoperi datoria CosmoRom fata de compania Intracom. CosmoRom, care detine mai putin de 1% din piata de telefonie mobila din Romania, are datorii de 190 de milioane de euro catre furnizorii sai. Oficialii OTE au declarat, anterior, ca iau in calcul mai multe posibilitati, printre care vanzarea sau inchiderea companiei.
CosmoRom nu a reusit sa faca fata presiunii concurentiale a principalilor doi jucatori de pe piata romaneasca, asa ca a pierdut chiar si putinii clienti pe care ii castigase. Connex si Orange isi impart piata aproape frateste, iar cel de-al patrulea competitor, detinatorul retelei Zapp , acopera o piata inca foarte restransa, de aproximativ 3%.

Veniturile CosmoRom au totalizat, in al doilea trimestru, doar doua milioane de euro, in timp ce pierderea neta a crescut la 3,5 milioane de euro, in conditiile unor cheltuieli de aproape trei ori mai mari decat veniturile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele