IT & C

#apple #ipad #itunes #update

iPad-ul in pericol din cauza unui "update" pentru iTunes

Infractorii cibernetici cauta diverse oportunitati pentru a lansa atacuri informatice , iar succesul noului produs iPad nu putea fi neglijat.

Un mesaj electronic nesolicitat recomanda utilizatorilor iPad sa-si descarce pe calculator ultima versiune a software-ului iTunes, ca pas preliminar pentru actualizarea aplicatiilor pentru iPad.

Anunt fals de actualizare software iPad

Pentru a fi mai convingator, mesajul pune accent pe faptul ca actualizarea software-ului iPad-ului contribuie la  "o performanta superioara, functionalitati noi si securitate" a  acestuia. De asemenea in mesaj este detaliata procedura, prin scoaterea in evidenta a faptului ca, pentru aceasta actualizare este nevoie de ultima versiune iTunes, ce poate fi descarcata de pe internet.

Un link direct catre locatia de download este furnizat in mesaj. Pagina web catre care utilizatorii sunt directionati imita perfect pagina pentru descarcarile oficiale iTunes. Din pacate pentru utilizatori, acestia pot descarca de pe aceasta pagina numai un fals update de iTunes, o aplicatie ce permite instalarea de malware pe PC-urile lor.

Update iPad = malware

Conform statisticilor, Apple a vandut 150,000 unitati iPad in primele 60 de ore de la disponibilitatea precomenzii, din care 100.000 de unitati au fost comandate in primele 10 ore. Malware-ul, identificat ca un cod malitios se injecteaza in procesele explorer.exe si deschide un backdoor care permite accesul neautorizat la sistemul infectat.

Mai mult, Backdoor.Bifrose.AADY incearca sa citeasca cheile si numerele seriale ale software-urilor instalate pe calculatorul infectat, precum si parolele de acces ale victimei la conturile sale de ICQ, Messenger, conturile de mail POP3 si zonele de stocare protejate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele