IT & C

Internet - Katrina bate tsunami la escrocherii

Pana in momentul de fata au fost contorizate in jur de 2.300 de site-uri care promoveaza diverse servicii de ajutorare a victimelor uraganului Katrina .
Potrivit unui raport FBI, citat de CNN, multe dintre ele sunt suspectate de frauda . Pe site-ul scambusters.org sunt monitorizate diverse escrocherii pe Internet. In cazul uraganului Katrina au fost descoperite de patru ori mai multe escrocherii decat cele prilejuite de tsunami din Indonezia. Intre posibilitatile de frauda: phishing , troieni, spam.

ATENTIE LA MESAJE ! In cazul atacurilor phishing, infractorii construiesc site-uri false, care pretind a fi organizatii de caritate. Banii donati aici ajung in buzunarele escrocilor. In alte situatii, sunt trimise mesaje spam cu fotografii din zonele afectate de uragan. Atasamentele contin virusi. Odata instalati in calculator, acestia pot permite unui hacker sa preia controlul PC-ului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele