IT & C

#progress thru processors #intel #facebook #procesare #pc #voluntariat

Intel transforma puterea de procesare nefolosita a PC-urilor intr-un instrument de studiu

Puterea de calcul necesara procesarii operatiilor complexe  este de cele mai multe ori o problema. Pentru a rezolva aceast lucru, Intel Corporation anunta calculator , ce foloseste foarte putine resurse incrementale, puteti extinde capacitatea de calcul a cercetatorilor, ajutandu-i sa transforme lumea intr-un loc mai bun", a declarat Deborah Conrad, Intel vicepresedinte si GM al Grupului Corporate Marketing.

Versiunea Beta

Lansata astazi ca versiunea publica beta si disponibila pentru toti utilizatorii platformei sociale Facebook la adresa web dedicata, aplicatia directioneaza automat puterea de procesare nefolosita catre necesitatile cercetatorilor.

Aceasta aplicatie se va activa doar atunci cand performanta unui calculator nu este folosita 100%. Atunci cand utilizatorul are nevoie de o putere de calcul mare, aplicatia intra automat în modul idle, pana cand capabilitatile de procesare vor deveni din nou disponibile.

Functia ruleaza pe PC-uri ca proces fundal si nu afecteaza performanta sau rularea altor sarcini. In plus, aplicatia Progress Thru Processors nu are nevoie ca participantii sa isi tina deschise calculatoarele atunci cand nu mai au nevoie de ele. Prin mentinerea in functiune a calculatorului, atat cat este posibil, participantii vor putea contribuii la cercetari ce vor schimba lumea.

Voluntariat

Pentru a dezvolta aplicatia Progress Thru Processors, Intel ai-a unit fortele cu GridRepublic, o organizatie non-guvernamentala, non-profit, ce cauta oameni care sa ofere unor proiecte importante, ce necesita calcule complexe, putere de procesare.

"Utilitatea sociala si stiintifica a voluntariatului tehnologic este o functie a numarului de participanti. Beneficiul este direct proportional cu numarul de utilizatori", a spus Matt Blumberg, Executive Director al GridRepublic.

Aplicatia Progress Thru Processors a fost dezvoltata in colaborare cu National Science Foundation-proiect BOINC, finantat de Universitatea din California, Berkeley.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele