IT & C

#x25-v #ssd #intel xeon 5600

Intel lanseaza un nou SSD si un nou procesor

Intel lanseaza o solutie de stocare Solid-State (SSD) accesibila tuturor utilizatorilor, dedicata netbook-urilor si PC-urilor desktop.

Totodata, compania prezinta a doua generatie de procesoare pe 32 nm cu poarta de metal si constanta dielectrica ridicata care combina securitatea, performanta si eficienta energetica.

Solid-State Drive-ul Intel

SSD-urile pot sa inlocuiasca hard disk-urile (HDD) traditionale sau sa coexiste cu ele. Neavand parti mobile sau plattere (discuri circulare pe care se stocheaza datele magnetice) care se rotesc, SSD-urile sunt mai fiabile si ofera performante superioare. Intr-o configuratie de acest gen, ce presupune existenta unui hard disk si adaugarea noului Intel X25-V intr-un desktop, atat sistemul de operare cat si aplicatiile preferate sunt instalate pe SSD, pentru a beneficia de viteza si performanta sa. Un Solid-State Drive este de aproape 4 ori mai rapid decat un hard disk de 7200RPM.

SSD-ul de 40 GB Intel X25-V completeaza linia de produse de inalta performanta de la Intel, Intel X25-M Mainstream SATA SSD, care ofera capacitati de stocare de 80 GB si 160 GB. Toate SSD-urile Intel sunt concepute si produse de Intel utilizand propria memorie NAND flash de la IM Flash Technologies (IMFT) si includ un controller patentat si un firmware updatabil.

Modelul X25-V are un pret de 125 USD pentru cantitati de 1.000 bucati, existand deja stocuri, fiind deja disponibil pentru distributie la nivel mondial. In plus, X25-V suporta functia Microsoft Windows 7 Trim prin Intel SSD Optimizer. Este inclus si Intel SSD Toolbox, un set de tool-uri utilitare dezvoltate de Intel.

Procesorul Intel Xeon 5600


Noile procesoare ofera doua noi caracteristici de securitate, Intel Advanced Encryption Standard (AES) si Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT) care permit o criptare si o decriptare mai rapida pentru virtualizare si tranzactii mai sigure, oferind centrelor de date o fundatie solida pentru securitatea "cloud".

Acestea sunt si primele chip-uri pentru servere si statii de lucru bazate pe noul proces revolutionar pe 32 nanometri (nm), care utilizeaza a doua generatie Intel de tranzistori cu poarta de metal si constanta dielectrica ridicata, pentru a mari viteza si a diminua consumul de energie. Noile procesoare din seria Intel Xeon 5600 suporta pana la sase nuclee pe fiecare procesor si ofera un nivel de performanta cu pana la 60% mai mare comparativ cu procesoarele din seria Intel Xeon 5500 pe 45 nm.

Procesoarele din seria Intel Xeon 5600 au preturi cuprinse între 387 USD si 1,663 USD, in cantitati de 1.000 bucati.  Celalaltalte procesoare incorporate E5645, L5638 si L5618 au preturi de 958 USD, 958 USD si respectiv 530 USD in cantitati de 1.000 unitati. Intel Core i7-980X are pretul de 999 USD la acelasi  cantitate de unitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele