IT & C

#tehnologie #procesor #light peak #intel

Intel isi indreapta atentia catre segmenul mobil

Compania Intel anunta noi chipuri pentru laptopuri si lansarea Software Developer Programs alaturi de o noua tehnologie denumita in prezent Light Peak .

Intel a aratat cum, de la handhelduri si netbookuri fara mare putere de calcul, si pana la laptopuri ultra-thin cu performanta echilibrata si laptopuri full-function, compania ofera solutii pentru o experienta mobila absoluta.

Tehnologii de procesor

Bazate pe microarhitectura Intel Nehalem , noile procesoare Intel Core i7 si noul chipset includ diverse caracteristici, cum ar fi Tehnologia Intel Turbo Boost si Tehnologia Intel Hyper-Threading . Chipurile quad-core ofera o putere de procesare puternica chiar si pentru cei mai exigenti utilizatori, care creeaza continut video, joaca jocuri complicate sau ruleaza aplicatii de business solicitante pentru computer.

Intel a introdus si generatia urmatoare de procesoare mobile Intel, cu nume de cod "Arrandale", acestea reprezentand practic trecerea microarhitecturii Nehalem in zona mainstream a laptopurilor. Aceste chipuri vor integra un procesor dual-core cu grafica dispusa pe aceeasi matrita. Vor fi construite pe 32nm si vor ingloba a doua generatie de tranzistori cu poarta metalica si constana dielectrica ridicata.

Aceste tehnologii ajuta la imbunatatirea de pan? la 50 de ori a reducerii consumului de energie al platformei in modul "idle", fata de prima generatie de platforme Intel "Menlow".  Aceste reduceri permit companiei Intel sa stabileasca noi repere in domeniul consumului redus de energie, pastrand insa in continuare posibilitatea de a rula toate aplicatiile media bogate sau de a accesa Internetul de pe dispozitivele handheld.

Light Peak

Compania a mai prezentat o noua tehnologie de inalta viteza cu cablu optic, care va fi gata anul viitor, ce va putea interconecta dispozitive electronice din zona mainstream, cum ar fi laptopuri, monitoare HD, televizoare, camere de filmat, video playere, iPod-uri si Solid State Drive-uri (SSD-uri), folosind fibra optica in loc de cabluri de cupru.

Tehnologia poarta numele de cod "Light Peak," aceasta va oferi o latime de banda de 10Gb/s, cu capacitate potentiala de a ajunge pana la 100Gbs in urmatorul deceniu, deruland multiple protocoale I/O pe un cablu unic din fibra optica. La 10Gb/s, un utilizator ar putea transfera un film Blu-Ray de lung metraj in mai putin de 30 secunde.

Light Peak ar putea permite utilizatorilor sa ruleze un fisier HD video pe un echipament MID si sase conecteze la un televizor cu ecran mare. De asemenea, tehnologia va permite utilizarea unor conectori mai mici si a unor cabluri mai lungi, mai subtiri si mai flexibile. Compania intentioneaza sa colaboreze cu industria pentru a stabili cea mai buna metoda prin care sa transforme aceasta tehnologie intr-o oferta standard, disponibila pe scara larga.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele