IT & C

#mit #peste #robot #apa #subacvatic #supraveghere

Inginerii de la MIT au creat un peste robot

Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au creat un peste robotizat.

Acesta va fi folosit pentru studierea terenului subacvatic sau detectarea factorilor poluatori.

Caracteristile robotului

Pablo Valdivia Alvarado, unul din cei care a lucrat la proiectul robotului a declarat ca pestele mecanizat este in stare sa se scufunde in locuri in care alte dispozitive asemanatoare de supraveghere ieftin si de aceea ne-am gandit sa construim sute de asemenea aparate si sa le dam pur si simplu drumul intr-un port sau un golf si a vedea de ce sunt in stare", a spus Pablo Valdivia Alvarado.

Primul robot-peste

Totusi, inginerii de la MIT au constuit primul lor peste robot in anul 1994, iar acesta se numea Robotuna si avea proprietati asemanatoare. Unul din ingineri a declarat ca primul prototip era mai scump deoarece avea mai multe componente (in jur de 100) in alcatuire . Generatie noua de roboti este mai ieftina pentru ca are doar zece componente.

Robotul are 18 inch lungime si este mai mic decat Robotuna. Totodata, acesta este acoperit cu un singur strat de cauciuc si spre deosebire de Robotuna, poate sa fie lasat in apa.

Supus la teste

Totodata, noul prototip a fost supus unor teste foarte dure in laborator si trecut printr-o serie de ape cu substante mai mult sau mai putin corozive. Inginerii MIT incep lucrul la un robot terestru care sa aiba forma unei soparle .

"In prezent companii ca Schlumberger din Germania care face Exploatare miniera sau chiar Armata Americana si-a aratat interestul pentru acest robot"
, a declarat Pablo Valdivia Alvarado.

Test al pestelui robot

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele