IT & C

#retele de socializare #informatii confidentiale #retele sociale

Informatiile confidentiale ar putea fi divulgate prin intermediul retelelor sociale

Potrivit unui experiment recent, utilizatorii platformelor de socializare nu sunt preocupati de identitatea reala a persoanelor pe care le intalnesc in mediul online si nici de informatiile pe care le dezvaluie in discutiile cu acestea.

Experimentul care a fost desfasurat pe parcursul a doua saptamani, arata ca 94% din utilizatorii care au primit cereri de prietenie din partea unei tinerei domnisoare blonde au acceptat cererea de prietenie fara sa cunoasca identitatea reala a acesteia. 

Totodata, studiul a fost desfasurat pe un esantion de 2000 de utilizatori din toata lumea, membri ai uneia dintre cele mai populare retele de socializare. Structura esantionului: 1000 femei, 1000 barbati cu varstele cuprinse intre 17-65 ani (media de varsta - 27,3 ani).

In prima faza utilizatorii erau rugati sa adauge o domnisoara necunoscuta ca prieten, apoi se initiau conversatii cu acestia pentru a determina ce fel de informatii utilizatorul in cauza va dezvalui domnisoarei.

Experimentul a aratat ca mai mult de 86% dintre utilizatorii creduli care au acceptat prietenia vin din industria IT, 31% din acestia lucrand in domeniul securitatii IT. Cel mai frecvent motiv pentru acceptarea prieteniei tinerei domnisoare blonde a fost "chipul dragut" (53%).

Dupa aproximativ o jumatate de ora de conversatie 10% dintre angajatii din industria IT au dezvaluit blondei o informatie personala senzitiva precum: adresa, numarul de telefon, numele mamei si tatalui, etc, informatii care de obicei sunt cerute pentru recuperarea unei parole.

Doua ore mai tarziu, 73% au dezvaluit o informatie ce parea a fi confidentiala de la locul lor de munca precum: strategii, planuri de actiune si tehnologii/software inca nelansate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele