IT & C

In Suceava - 58 de comune cu centrale digitale pana la sfarsitul anului 2005

Vineri, 11 iulie 2003, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan NICA, a avut o intilnire la Suceava cu Presedintele Consiliului Judetean Gavril Mirza, la care au luat parte si alti reprezentanti ai conducerii administrative locale, precum si ai companiilor Romtelecom, Posta Romana , Astral Telecom, RCS, ai firmei de coletarie externa "Micul gospodar" etc. Cu acest prilej, s-a evaluat situatia comunicatiilor, serviciilor postale si a domeniului CATV in judetul Suceava.

Intalnirea a fost urmata de o conferinta de presa, in cadrul careia Ministrul Nica i-a informat pe cei prezenti ca vor fi inlocuite centralele manuale cu centrale digitale in 24 de comune pana la sfarsitul anului 2003, in 18 comune in anul 2004 si 16 comune in anul 2005, ceea ce va permite atingerea obiectivelor planului de dezvoltare definit de Romtelecom pentru judetul Suceava.




In ceea ce priveste domeniul postal, Ministrul Dan Nica a anuntat ca, pana la sfarsitul acestui an, prin lansarea noului serviciu PostNetAcces, 12 oficii postale din Suceava vor pune la dispozitia cetatenilor calculatoare conectate la Internet. PostNetAcces face parte din programul de diversificare a paletei de servicii oferite de Posta Romana clientilor sai, prin care se mareste progresiv ponderea celor moderne si rapide, care tin cont de cele mai noi tehnologii disponibile.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a salutat competitia existenta intre operatorii de cablu din judet si a apreciat programele de modernizare desfasurate de Astral Telecom si RCS, principalii competitori la nivelul judetului. Astral Telecom a prevazut pentru acest an investitii de 250 000 de euro pentru cresterea calitatii retelei.



De asemenea, Ministrul Nica a anuntat ca pana la sfarsitul acestui an va fi rezolvata si situatia nesatisfacatoare a gradului de receptie radio si TV in zona, prin intrarea in functiune, in august 2003, a emitatorului de 20 KW, amplasat la 20 km de Suceava, care va asigura receptia postului national de televiziune pe canalul 53. Prin intrarea in functiune, in luna septembrie, a 3 emitatoare pentru unde ultrascurte de 5 KW si a 2 emitatoare FM de 5 KW care vor deservi aproximativ 700.000 de locuitori, se va asigura acoperirea pentru Radio Romania Actualitati in partea de Vest a judetului, unde era imposibila receptia oricarui post de radio romanesc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele