IT & C

Impactul sistemului electronic national asupra numarului de utilizatori Internet

La sfarsitul lunii septembrie 2003, Comisia Europeana a adoptat un document privind rolul solutiilor de tip online permite descarcarea tipizatelor utilizate in relatia cu diferite institutii publice , care ulterior pot fi tiparite, completate si trimise prin mijloace clasice (posta sau deplasare la ghiseu) la institutiile abilitate . Formularele acopera sfere de interes precum: taxe, impozite, sanatate, pensii, alocatii, asigurari de stat etc, iar accesul la aceste formulare este permis fara inregistrarea prealabila ca utilizator al portalului. Serviciile publice disponibile online presupun chiar completarea si transmiterea online a formularelor, respectiv rezolvarea unei probleme in relatia cu administratia fara a mai fi necesara deplasarea la ghiseu sau utilizarea altor mijloace de transmitere a documentelor.

"Lansarea Sistemului Electronic National, accesibil pe Internet la www. e-guvernare .ro , reprezinta o etapa necesara in alinierea la cerintele europene de modernizare a administratiei publice. Oferirea de informatii si servicii electronice la orice ora din zi, 7 zile pe saptamana, trebuie sa devina o caracteristica principala a sistemului administrativ romanesc, cu beneficii atat pentru domeniul public, cat mai ales pentru utilizatori. Solutiile de tip e-Government realizeaza economii de timp si bani pentru cetateni, maresc calitatea serviciilor publice si reduc cheltuielile administrative. Studiile arata ca peste 60% dintre internauti acceseaza site-urile web ale institutiilor publice pentru a se documenta cu privire la procedurile si cerintele acestora pentru rezolvarea unor probleme curente. Sistemului Electronic National a fost vizitat ieri de peste 1000 persoane. Ne putem astepta ca in perioada urmatoare sa inregistram o crestere a numarului de utilizatori Internet in Romania, avand in vedere ca solutiile de tipul sistemului electronic national transforma acest mediu intr-un instrument care poate intr-adevar sa rezolve probleme - mai repede si mai confortabil." a declarat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele